Kristien Nelen vijfde in Zwitserland

Kristien Nelen vijfde in Zwitserland

ava

Kristien Nelen trok samen met teamgenote Alexandra naar het Zwitserse ski-oord Flims-Laax. Ze werd finaal vijfde in het eindklassement van deze wedstrijd.

Samen met teamgenote Alexandra reden we donderdag naar het Zwitserse ski-oord Flims-Laax. Op het programma stonden 2 soorten wedstrijden: enduro Europa Series op zaterdag en Dakine Trailfox series. Die laatste omvatte 3 kleinere wedstrijden met een algemeen klassement.

Vrijdag ophalen nummers, de Europa series verkennen en om 18u de proloog. Kort en fysiek met een klimmetje bracht ik deze tot een goed einde met een 8ste plaats, Alex werd 7e. Daarna wachtte ons om 22.30u nog de Night Trail van de Trailfox. Met felle lichten op onze helm legden we het leuke bikeparkparcours af. Ik werd 6e en Alex 8e.
Zaterdag op tijd er uit voor de Europa Series. Met de lift naar 2.200m om van daar uit naar de 1e special te fietsen. Het had ’s nachts geregend en ik was er niet gerust in, temeer omdat dit een moeilijke special was op en over rotsen. Daarbij was mijn bril stuk gegaan gisteren waardoor ik nu met een andere helm en goggle moest rijden, wat ik helemaal niet meer gewend was.
Het begin ging nog redelijk maar dan moest ik mijn voeten gebruiken en maakte de ene fout na de andere. Ik ging compleet de mist in en finishte met een slecht gevoel. Ook bij de verkenning ging het hier al niet. Special 2 en 3 waren gelijkwaardig met wortels en stenen. Het ging iets beter maar het liep nog niet zoals het hoorde. In de 2e ging ik zelfs tegen de grond, ik stak mijn voet uit om me recht te houden maar ging daarbij door mijn enkel. Ik kon nog verder, gelukkig.
Een lange klim naar special 4, ik keek er naar uit omdat deze mij beter lag. Snel, een bikeparktrail met kombochten, north shores (houten bruggetjes) en sprongetjes. Dikke fun! De 5e en laatste special was kort en ging over een bergkammetje om te eindigen met zeer scherpe bochten op gravel. Alex kwam hier ten val en bezeerde haar knie.
De uitslag bevestigde mijn slechte gevoel: pas 13e van de 16. Alex werd knap 7e!
Daarna deed ik nog mee aan de tweede wedstrijd van de trailfox: Sunset Trail. Alex bleef in het hotel, ze had teveel last van de knie.
De trail was “freeride” (kunstmatige hindernissen): gaps, een grote roadgap, wallrides en sprongen… Ik kon maar 2 oefenruns doen en besloot om op veilig te spelen door de tragere chickenways te nemen. Zo werd ik 6e.
Zondag de laatste wedstrijd van Trailfox, de High Noon Trail. Een downhill marathon wedstrijd met massastart over 8km, vanop 2.200m. Alex had nog last en sloeg ook deze over. Ik had er wel zin in maar we hadden deze niet kunnen verkennen wegens te weinig tijd, dus toch weer beetje onzeker. Ik was goed weg maar in de 3e bocht offcamber (schuins) zat ik teveel aan de buitenkant, ik kon de fiets niet meer hoog houden waardoor ik helemaal afzakte naar de linten beneden in de bocht. Een drietal dames gingen me voorbij en ik moest weer terug omhoog rijden en op snelheid komen…race over… Hoewel ik eerst nog heel lang iemand kon zien maar door een tweede fout verloor ik haar uit het oog. Ik strandde op een voorlaatste plaats en sloot dit weekend af met een ongelukkig gevoel.
Desondanks werd ik als 5e afgeroepen voor het podium van het algemeen klassement van de Trailfox wedstrijden. Toch nog even genieten dus!