Dubbele winst voor Githa Michiels in St Vith en Landgraaf

Dubbele winst voor Githa Michiels in St Vith en Landgraaf

ava

Githa Michiels reed twee weken niet en maakte er dan een dubbel weekend met wedstrijden in  St Vith en Landgraaf. Allebei rondde ze dit met success en met winst af. Ze is nu helemaal klaar voor het BK over twee weken.  Githa vertelt hoe het haar verging het afgelopen weekend.

Na twee weken zonder wedstrijd was het tijd voor een dubbel weekend , de wedstrijden in St Vith en Landgraaf  moesten me nog wat extra UCI puntjes opbrengen.

De stage met de nationale selectie in het Franse Morzine had me weer heel wat trainingsarbeid opgeleverd. Dan is het altijd even afwachten wat de eerste wedstrijden gaan brengen. De intensiteit van een xc wedstrijd had ik al sinds het EK niet meer ervaren.

De wedstrijd in St Vith op zaterdag  is in Belgie misschien wel mijn favoriete omloop, ik keek er dus wel naar uit.  We stonden met niet heel erg veel dames aan de start, jammer voor de mensen achter deze mooie organisatie. Met de wedstrijd op zondag in het achterhoofd besloot ik om niet te heftig van start te gaan. Het doel was als eerste finishen zonder al teveel energie te verbruiken.

In de start liet ik de andere dames even begaan , want ik had het juiste xc ritme niet onmiddellijk in de benen. Op het zwaardere gedeelte van de omloop ging ik op kop rijden en probeerde ineens de wedstrijd in zijn plooi te leggen. Ik kon wegrijden van de tweede dame en kon zo aan mijn eigen wedstrijd beginnen. Zonder mezelf te forceren kon ik ronde per ronde een mooie kloof uitdiepen .

Het was alweer een tijdje geleden dat ik een xc wedstrijd kon winnen. Ik was dus zeker tevreden met deze uitslag. Helemaal genieten was er nog niet bij , want er was nog werk aan de winkel op zondag , de xc wedstrijd in het Nederlandse Landgraaf  en deze was net als St Vith een UCI C2 wedstrijd.

De omloop in Landgraaf was blijkbaar grotendeels vernieuwd en zag er iets minder zwaar uit dan de vorige edities. De regen op zaterdag avond baarde me wel wat zorgen op deze omloop. Tijdens de verkenning zondag ochtend zag ik dat het er toch allemaal vrij droog bij lag ondanks de regen.

Er stonden toch heel wat dames aan de start in Nederland en niet van de minste, het zag er naar uit dat ik hier heel wat weerwerk zou krijgen. Deze dames hadden geen wedstrijd gereden op zaterdag dus besloot ik wat afwachtend te rijden , de vorige jaren was mijn aanvalslust in Landgraaf steeds verkeerd uitgedraaid en zo kwam ik steeds als 2de over de finish. Ik zou vandaag dus extra mijn best doen om hier eens te winnen.

Ik ging als derde dame het bos in net na de start , ik zat dus in positie voor mijn plannetje. Ik volgde even mee , het gevoel was vrij goed dus besloot ik om in de eerst volgende klim aan te vallen. Ik schoof door naar eerste positie en versnelde. Ik hoorde de dames achter me zwaar ademhalen , dat was dus een goed teken. Ik bleef het tempo opdrijven tot aan het technische gedeelte van de omloop en probeerde daar zo snel mogelijk doorheen te komen. Ik had al snel een 15 seconden voorsprong op de 2de dame en kon de voorsprong snel verder uitbouwen, ik hoefde mezelf dus niet meer te forceren en kon mijn eigen tempo rijden en hier en daar wat rust inlassen.

Zo kon ik opnieuw als eerste over de finish rijden , voor de tweede keer in één weekend.

Ik was dus super tevreden met deze twee overwinningen!