Kristien Nelen werd dertiende in Rijkevorsel

Kristien Nelen werd dertiende in Rijkevorsel

ava

Ook Kristien Nelen deed mee aan het PK in Rijkevorsel om te kunnen starten in de Scheldecross van komend weekend. Ze startte met rugnummer 13 en dat bracht niet zoveel geluk. Ze werd dertiende!

‘Ik had net een zware trainingsweek en ook vrijdag heb ik gewoon een training afgewerkt. Verder was ik redelijk goed hersteld van mijn val, enkel nog nekpijn waarvoor ik naar de kiné ga.

Rob ging mee en we troffen er een plezant parcours met bos en korte bergjes; dat zag ik wel zitten! 

Ik moest helemaal achteraan starten en kon niet meteen opschuiven. Aan de balken kwam iemand ten val en ik werd opgehouden, daarna kon ik stilaan wat opschuiven. Af en toe werd ik nog opgehouden door dames jeugd, het parcours leende zich niet echt om overal voorbij te steken. Ik had zware benen maar het gevoel was goed.

Halfweg koers kwam ik ten val aan de trappen, ik botste met mijn scheenbeen tegen een trap en schoof er af. Pijnlijke zaak en m’n hele scheen lag open… Het moest weer lukken, ik had nummer 13…

De laatste rondes lag ik in de clinch met 2 dames die mij niet voorbij wilden laten. Telkens werd ik in de kant gereden of sneden ze mijn bocht af als ik binnendoor wou. Zo verloor ik jammer genoeg nog 1 plek en werd ik 13e algemeen.

Er was geen aparte uitslag provinciaal, beetje raar maar ja, dat deed er toch niet toe.

Een goeie training en mijn eerste cross (die ik uitreed althans). Normaal dus Scheldecross en daarna wat crossen voor eigen volk. Ik kijk er naar uit.

Kristien