KTM Bike vision heeft opnieuw UCI status in 2018 en breidt verder uit

KTM Bike vision heeft opnieuw UCI status in 2018 en breidt verder uit

Het KTM Bikevision team heeft opnieuw de status van UCI team verkregen voor komend seizoen. Als mediapartner zijn we bijzonder fier en blij dat we mogen deel uit maken van dit team.

‘Nadat we reeds 2 jaar op rij onze status als UCI team behaalden, hebben we voor 2018 ons dossier opnieuw ingediend, en vernamen vandaag dat ons dossier ontvankelijk verklaard is. We zijn voor 2018 weer één van de 2 UCI teams.We geloven in het UCI team gegeven, gewoon omdat men via een UCI team jonge renners kansen kan geven om deel te nemen aan de hoogste competities zoals Junior Series en Wereldbekers,’zegt teammanager Dirk Berden.

‘Wij beseffen ook dat dit UCI team budgetten vergt, en dat de resultaten op deze wedstrijden niet altijd hoogstaand zijn. Maar voor ons primeert het kansen geven aan jongeren voor deelname , boven grote resultaten. Resultaten zijn belangrijk, maar dit ligt voor iedere renner anders. Voor renners die met een statuut kunnen leven als een prof, zijn resultaten wel belangrijk , daar deze resultaten rechtstreeks bijdragen tot hun statuut en alzo tot hun inkomen. In België moeten we ons realiseren dat we stap voor stap samen terug naar de top moeten werken. Grote resultaten zijn momenteel spijtig genoeg nog niet weggelegd voor onze Belgische atleten. Sommigen haalde mooie resultaten , maar niet die, die men nodig heeft om de sport weer hoog te doen opleven in ons land,’gaat Dirk verder.

‘Investeren in jongeren , want er is talent in België, is de weg die er volgens ons moet ingeslagen worden. Investeren in de sport, in teams. Als team investeerde we reeds in een professionele omkadering (erkende wielerverzorger, trainer) en we gaan voor 2018 daarin nog iets verder. Er zal volgend seizoen ook een vaste kinesist in het team aanwezig zijn . Die zal meereizen naar de wereldbeker wedstrijden voor onze renners ,indien nodig, medisch te soigneren.Het lichaam van de renner vinden we ontzettend belangrijk , de verzorging van het lichaam is van groter belang dan de fiets. Men heeft goed materiaal nodig ,maar 95% is toch nog altijd de renner op de fiets’,aldus Dirk.

Investeringen op langere termijn, jongeren kansen geven om de internationale ladder te beklimmen. ‘Voor 2018 geven we opnieuw enkele beloftevolle jongeren kansen om als UCI renner aan de start te kunnen staan van het grotere werk.In de belofte categorie U23 , blijft Tom Van Ingelgom aan boord. Hij had een eerste UCI jaar bij ons dat voor de helft werd lamgelegd door blessure. Maar Tom is gemotiveerd om in 2018 er weer vol tegen aan te gaan.Eveneens in de belofte categorie verwelkomen we 2 nieuwkomers: Pieter Janssens en Rob Vanden Haesevelde. Voor Pieter die derde werd op het BK worden de wereldbekers een nieuwe ervaring waar hij ongelooflijk naar uit ziet. Rob heeft wel al wat wereldbekerervaring maar heeft met ons die drive terug op gang gebracht om op dat niveau weer volop te kunnen genieten.

‘In de junioren categorie U19 verwelkomen wij ook 2 nieuwe renners. De Nederlandse renster Zoë Mulder zal voor 2018 ook onze kleuren verdedigen. Zoë die steeds gemotiveerd naar de buitenlandse wedstrijden trekt wil met ons haar verhaal vervolledigen om op dit hoge niveau verder uit te groeien.Als tweede junior die onze tenu waardig zal tonen , hebben we Dries Janssens in onze rangen verworven. Broer van Pieter.

Als eerste jaars junior werd hij vorig jaar op het BK 7e en verraste hiermee menig wat mensen met wat hij in z’n mars heeft. We geloven dat Dries nog heel wat groeimarge heeft, en helpen hem graag zich hierin verder te ontplooien. Ook Dries zullen we begeleiden in z’n eerste stappen in het grote internationale geweld.

‘Voor Bart en Jochen De Vocht komt er geen contractverlenging. Dit zijn we in onderling overleg overeen gekomen.De visie van de gebroeders De Vocht strookt niet echt met de visie van het team en vandaar dat ze in 2018 terug hun eigen weg kunnen gaan.Bedankt Bart en Jochen voor het voorbije seizoen, jullie zullen ongetwijfeld jullie ding wel terug vinden in de mountainbike sport. Als voorlopig vijfde nieuwkomer in ons team verwelkomen we eveneens Thomas Janssens die op nationaal vlak samen met Vincent Berden in de nieuwelingen categorie U17 onze kleuren zullen verdedigen. Niels , Djeff en Freek blijven ook in onze stal gehuisvest en zullen in 2018 weer hun beste beentjes voorzetten. Ook met onze nationale renners zullen we aan de start staan van buitenlandse wedstrijden, zodat ook zei reeds hierin ervaring kunnen opdoen,’ besluiten Dirk en Sonja.

Bron: Ktm Bike Vision UCI mtb team