KTM Bikevision 2016 voorgesteld in Kasteel van Ordingen

KTM Bikevision 2016 voorgesteld in Kasteel van Ordingen

 

In het prachtige decor van het Kasteel van Ordingen en in aanwezigheid van gouverneur van Limburg, Herman Reynders, is het KTM Bikevision mountainbike team voor 2016 voorgesteld.

‘Derde keer, goede keer, ‘ stak teammanager en stichter, Dirk Berden, zijn presentatie van wal. ‘Want onze derde voorstelling aan het begin van ons derde jaar is wel een speciale voorstelling. Een voorstelling waar we twee primeurs mogen aankondigen,’zei Berden.

‘Twee jaar geleden, begin 2014, zijn we gestart met zes renners. In 2015 groeiden we uit tot elf renners en voor 2016 mogen we er dertien verwelkomen. We zijn niet enkel gegroeid in het aantal renners, maar vooral als team, zetten we dit jaar een mooie stap vooruit.’

Volgens de teammanager is een team runnen een beetje zoals een orkest dirigeren. ‘We beschikken over dertien schitterende instrumenten die we allemaal gelijk moeten afstemmen om tot een prachtig lied te komen. De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt aan de vorm van ons team en ervan gemaakt tot wat het nu is. Dat is anderen niet ontgaan. Door onze professionele aanpak hadden we de mogelijkheid om onze aanvraag in te dienen om erkend te worden als UCI mountainbiketeam,’ gaat Dirk verder.

‘Door de erkenning kunnen we onze omkadering voor 2016 nog beter uitbouwen en onze renners nog beter begeleiden. We zijn ook het eerste Limburgse mountainbiketeam dat die erkenning krijgt. Dit jaar zijn we het zesde Belgische team dat die erkenning krijgt. Dat was ook onze bedoeling toen we in 2014 met ons jeugdproject startten. Dit is ook al na twee jaar werking en dat is wellicht een primeur voor ons land.’

Natuurlijk is dit ook voor de sponsors interessant en een serieuze meerwaarde. Ze komen nu immers ook internationaal aan bod.

‘Dit hebben we allemaal kunnen realiseren met de steun van de sponsors, renners, ouders en sympathisanten. We ontvangen momenteel nergens subsidies van, zodat we het moeten doen met 100% sponsoring en eigen middelen. Een extra dankwoord aan Peter en Kirsten van G-Skin, die tijdig de wedstrijdkledij klaar maakten. Ook dank aan Yves Leduc van de firma Health Care Solutions Europe dat ons een hartdifibralator ter beschikking stelde. Ook hier zijn we het enigste MTB team dat daarvan gebruikt maakt.’

 

Gouverneur Hermans Reynders loofde daarop het team voor zijn uitstekende werking. Als gouverneur was hij ook fier in de fietsprovincie bij uitstek een professioneel mountainbiketeam te mogen verwelkomen. Hij zal de prestaties van het team met aandacht opvolgen.

Daarop werden de renners aan het publiek, de genodigden en de sponsors voorgesteld. Ze komen uit verschillende Vlaamse provincies.

Bij de U9: Lennert Smolders (Vlaams-Brabant)

U11: miniem Lander Smolders, broer van Lennert (Vlaams-Brabant)

U13: Freek Verheyden (Oost-Vlaanderen)

U15: aspirant en regerend kampioen van Vlaams-Brabant: Sid Berghmans

U15: Vincent Berden, zoon van Dirk en Sonja (Limburg)

U15: Noah Vandamme(Oost-Vlaanderen)

Nieuweling Djeff Verheyen, broer van Freek

Tweedejaars nieuweling, vorig jaar al top als eerstejaars, Kenzo Felix(Vlaams-Brabant)

Eerstejaars junior, vooral nationaal actief: Niels Van Ham(Vlaams-Brabant)

Fun A: Karel Berghmans, papa van Sid.

Deze renners zullen hoofdzakelijk aan de Belgische competitie deelnemen.

Voor het UCI team staan drie raspaardjes in de stal:

  • Jens Vertongen(Oost-Vlaanderen) zal voornamelijk in de Europese junior series en Europese competities aantreden. Hij is lid van de nationale selectie onder leiding van Filip Meirhaeghe.
  • Arnaud Beeckman(Oost-Vlaanderen) is de tweede UCI renner die ook nationaal en internationaal de kleuren van KTM Bikevision zal verdedigen. Hij zet dit jaar ook zijn eerste stappen in de hoogste competitie ter wereld: de Europese wereldbekerwedstrijden. Volgens velen de meest beloftevolle renner van zijn leeftijd en renner van de nieuwe Belgische topgeneratie. Deze twee renners beginnen al vroeg aan het seizoen. Eind januari staan ze beiden aan de start van de Zuid-Afrikaanse MTB cup in Mankele Bikepark.
  • En last but not least: Kevin Panhuyzen uit het Limburgse Peer. Hij is op wereldniveau al een ervaren rot. Als laatstejaarsbelofte zal hij ook vooral internationaal aantreden. Vorig jaar nog tweede op het BK en hij behaaalde verschillende podiumplaatsen in de Europese competities. Al jaren is hij een vaste waarde in de nationale selectie onder leiding van Rudy De Bie.

 

Tot slot maakte het team nog een tweede primeur bekend. Als eerste en enigste Belgische MTB team van België heeft ze een erkende wielerverzorgster in de rangen met Sonja Joachims(moeder van Vincent en echtgenote van Dirk Berden). Na haar studies van sportvoedingsadviseur, massage therapeut, sportmasseur, kinesio taping, mental coach en sportverzorger is ze nu dus een erkend wielerverzorgster en behaalde nog diplomas van M coach en ortho manupulatie. Naast een full time job, huismoeder en secretaris van het team ontving ze een bloemetje en een dikke proficiat!

Erik Braeken

Foto: Foto agentschap Butterfly