Van den Broeck beste nieuweling

Van den Broeck beste nieuweling

 

 

Arno van den Broeck toonde zich de sterkste nieuweling in de Soudal Cyclocross Leuven. De renner van Enertherm-BKCP haalde het voor zijn ploegmaat Niels Vandeputte en Yente Peirens (Lares-Dolticini).

 

Arno Van den Broeck, Louis Decoster en Lloyd Sprangers namen de beste start in Leuven. Halfweg slaagde Van de Broeck erin een kleine voorsprong te nemen, maar bij het ingaan van de laatste ronde kreeg de renner van Enertherm-BKCP het gezelschap van zijn teruggekeerde ploegmaat Niels Vandeputte.

Het tweetal sprintte om de zege en het was Van den Broeck die het haalde. “Dit is een opsteker richting het Belgisch kampioenschap volgende week”, aldus Van den Broeck. “Ik ging goed van start, maar in de voorlaatste ronde kwam Niels terug. In de slotronde pokerde Niels een beetje. Hij wilde de laatste stroken niet meer overnemen. Zijn goed recht natuurlijk. In de sprint kon ik het toch nog afmaken.”

“Ik weet dat Arno zijn sprint op dit moment straffer is dan die van mij”, klinkt het bij Vandeputte. “In de laatste ronde heb ik even geprobeerd hem kwijt te spelen op de technische stukken, maar technisch is hij de evenknie van mij. We waren vandaag aan elkaar gewaagd.”

 

Bron : PB