KTM Bikevision bikers reden eerste wedstrijd in Rotem

KTM Bikevision bikers reden eerste wedstrijd in Rotem

Een aantal  KTM Bikevisionbikers reden hun eerste wedstrijd van het seizoen in Rotem. Freek Verheyden vertelt over zijn wedstrijd. ‘In de start was ik goed mee. Het was een start klim. Daar had ik wat schrik voor maar dat viel heel goed mee. Ik kan heel goed mee met de groep. In de eerste ronde zaten alle renners zaten nog heel dicht op elkaar. Ik kon heel goed mee met de groep. Maar bij de obstakels was het soms nogal moeilijk omdat iedereen dicht opeen zat en sommige renners remden daar heel hard voor af.  In de tweede ronde zaten we al wat verder uit elkaar. Ik zat mee in een groepje van vier en heb me in dat groepje heel goed kunnen vooruit rijden. Toen zag ik in de verte een ander groepje, ik wou er naartoe fietsen maar het ging niet super. Ik was er heel lang mee bezig om naar het groepje te fietsen.  In de derde ronde was ik nog altijd naar het groepje verderop aan het fietsen. Uiteindelijk was ik er geraakt maar ik kon er niet bijblijven.. Op het einde van de derde ronde,  net voor de finish werd ik bijna gedubbeld. Maar ddat wilde ik niet laten gebeuren en zo ben ik hen net voor gebleven. In de laatste ronde heb ik nog enkele renners ingehaald.  Wat een grote verandering van U15 naar nieuwelingen,  maar voel dat het zal goed komen. Ik ben uiteindelijk 38ste van de 49 geworden. Toch ben ik heel tevreden met dit resultaat,’ zei Freek.  

Teleurstelling

Ook Djeff Verheyden en Sander Kielich reden hun eerste van het seizoen. Voor de eerste een ontgoocheling, voor de tweede zat er een podiumplaats in op het provinciaal kampioenschap.

Djeff Verheyden vertelde het volgende: ‘De eerste van het seizoen ben ik gestart in Rotem. Het was een mooi parcours alleen een ambetante trappenreeks. De start was redelijk. Een paar keer opgehouden maar vlot kunnen verder rijden. De eerste twee ronden ging alles goed, op de afdalingen geen fouten gemaakt en de klimmen altijd redelijk vlot omhoog geraakt. Tot de laatste 3 ronden, die verliepen heel slecht. Ik kreeg last in mijn rug en kon niet meer doorrijden. Door de rugklachten kon ik nog amper doorrijden. Dus heb ik de rest als training gereden en om te kunnen uitrijden.  De eerste van het seizoen was dus een teleurstelling. Hop naar de volgende met nieuwe moed,’ aldus Djeff.

Podium PK

‘De eerste wedstrijd van het seizoen in Rotem is een feit. Ik stond op de eerst rij en had een goede start. Ik kon meegaan met een groepje van vier voor de zesde plaats. Maar in de voorlaatste ronde reed ik mijn ketting eraf en moest zo in  de achtervolging gaan op dit groepje. Ik haalde nog een renner in,  maar ik vond mijn ritme niet meer en moest die laten gaan. Zo finishte ik op een mooie negende plaats wat toch een mooi resultaat is als eerstejaars junior.
Ook was het zondag het provinciaal kampioenschap van Limburg. In deze strijd reed ik de hele tijd tweede met zicht op de eerste. Maar doordat ik mijn ketting eraf reed werd ik derde. Maar zo behaalde ik mijn eerste podium van het seizoen. Op naar volgende week in Chelva (Spanje),’vertelde Sander Kielich.

Bron: PM

Foto: KTM Bikevision MTB team