Laatste winter voor Zdenek Stybar

Laatste winter voor Zdenek Stybar

ava

Het wordt de laatste volledige winter voor Zdenek Stybar. De Tsjech die dit jaar zijn debuut op de weg maakte bij Quick-Step laat vanaf volgend seizoen het veld links liggen. Dat schrijft hij op zijn website.

“Ik denk dat het mijn laatste volledige winter wordt. Ik zou graag eens een jaar alles op de weg zetten en zien hoe ver ik geraak. Hoe dan ook zal ik nooit écht stoppen met crossen. Ik zal ieder jaar mijn wedstrijden er wel uitkiezen. Maar het kan wel zijn dat dit mijn laatste volledige winter zal worden.”

“Zwaar wegseizoen gaat winter beïnvloeden”

De tweevoudige wereldkampioen hoopt zijn titel te verlengen. Al houdt hij niet van het mulle zand in Koksijde.

“Ik moet zeggen dat ik nooit van dat rondje heb gehouden. Al kom ik er de laatste jaren steeds liever terug. Daar winnen zou fantastisch zijn,” ging Stybar verder op zijn website.“Maar er zijn meer wedstrijden. Ik wil graag opnieuw een regelmatig seizoen rijden. Alleen vrees ik dat mijn zwaar wegseizoen de winter een beetje zal beïnvloeden. Ik ben ook pas heel laat mijn techniek beginnen oefenen.”

“Aan de andere kant heb ik misschien wel iets meer kracht door grote wedstrijden als de Ronde van Zwitserland en de Eneco Tour te rijden. En daardoor recupereer ik ook wat sneller. Hoe dan ook wil ik proberen overal hoog te eindigen en toch energie te sparen. Na Oostmalle begin ik op de weg.”

“Andere aanpak”

Vorig jaar kende hij een monsterstart en was de eerste maanden onklopbaar. Dit jaar wil hij het anders aanpakken.

“Ik denk dat ik het begin van het seizoen iets voorzichtiger ga aanpakken dan vorig jaar. Begrijp me niet verkeerd. Ik zal overal het maximale uithalen om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik denk dat het de bedoeling is om elke cross te groeien. Ik kijk er nu al naar uit,” besloot Stybar.

Zdenk Stybar start zijn seizoen voor zijn thuispubliek in Stribro, om vervolgens in Zwitserland een wedstrijd in Baden mee te pikken. Kalmthout is zijn eerste wedstrijd op Belgische bodem.

Brecht Toelen

Bron: zdenekstybar.com