Kevin Pauwels wint voor Sven Nys in Erpe-Mere

Kevin Pauwels wint voor Sven Nys in Erpe-Mere

ava

Kevin Pauwels heeft de tiende editie van de Steenbergcross in Erpe-Mere gewonnen. De Sunwebrenner liet Sven Nys in de laatste ronde in de steek en reed vlot naar de zege. Klaas Vantornout werd derde.

De regen van afgelopen nacht maakte er een glad parcours van in Erpe-Mere, dat was meteen duidelijk bij de start. Tom Meeusen schoot als snelste uit de startblokken. Achter hem ging Francis Mourey tegen de grond in de eerste bocht. De Franse kampioen moest heel de wedstrijd achtervolgen.

De kopgroep van zeven – met onder meer Sven Nys, Niels Albert en Kevin Pauwels- werd stilaan uitgedund. Nys en Pauwels gingen er half koers vandoor. Even leek de Kannibaal uit Baal ook Pauwels achter te laten, maar de renner uit Kalmthout kwam terug. Het duo ging samen de laatste ronde in.

Sven Nys moest enkel Pauwels zien kwijt te spelen om zijn zesde overwinning te boeken op de Steenberg. Nys kreeg echter honderden meters voor de lijn een lekke band. Kevin Pauwels reed solo over de lijn. Sven Nys werd nog tweede op zo’n tien seconden. Klaas Vantornout pakte de laatste podiumplek.

Dieter Vantourenhout reed een sterke wedstrijd en werd vierde voor zijn teammaat Niels Albert. De Belgisch kampioen geraakte vandaag niet echt in de wedstrijd.

Mathieu van der Poel houdt Quentin Jauregui af

Mathieu van der Poel heeft de eerste A-veldrit bij de junioren op zijn naam geschreven. De eerstejaarsjunior van BOXX liet in de laatste ronde Jauregui -die materiaalpech kende- achter. Daan Soete pakte de derde plek. De renner van Young Telenet reed samen met zijn ploegmaat Wout Van Aert en de jarige Daan Hoeyberghs de hele wedstrijd in de achtervolging.

Yannick Peeters oppermachtig bij de nieuwelingen

Yannick Peeters heeft bij de nieuwelingen de concurrentie op een hoopje gereden. De renner van Balen BC remonteerde de snel gestarte Kelvin Bakx en ging er in de eerste ronde vandoor. Eli Iserbyt en Thomas Joseph probeerden de voorsprong nog te verkleinen maar kwamen te laat. Eli Iserbyt eiste de tweede plek op, voor Thomas Joseph.

Brecht Toelen