Lancering Offroadbiking.eu door MTB Lily

Lancering Offroadbiking.eu door MTB Lily

In de raadzaal van het Gemeentehuis van Houthalen Helchteren werd de nieuwe website van Erik Braeken en zijn team voorgesteld. In aanwezigheid van heel wat bekende mountainbikers , waaronder Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels en Kristien Nelen werd het opzet van de nieuwe website uit de doeken gedaan.
Burgemeester Alain Yzermans  heette de talrijke gasten  van harte welkom en Erik Braeken  lichtte de site en zijn bedoelingen toe.
Hoofddoel is om vier disciplines onder de aandacht te brengen. Zowel trial, cyclocross, BMX en MTB zullen uitgebreid aan bod komen.
Beeldmateriaal van verschillende wedstrijden gaf een idee van wat het in de toekomst  moet worden.

BMX iconen als Toon Jacobs, Tori Van der Perre en  Vlaams kampioen Thomas Cools werden over hun toekomstplannen  aan de tand gevoeld.
Bij Kevin Panhuyzen en Jens Schuermans werd er gepeild naar de verwachtingen voor het BK in Halle.
Robin Thaens legde zijn overstap van de beloften naar de  funklasse uit. ” Ik had het moeilijk om bij de beloften te volgen en zag de overstap naar de elites niet zitten, vandaar dat ik koos voor de funklasse.”
Kevin Van Hoovels en Gody Jacobs  benadrukten dat zij er alles zullen aan doen om hun  titel in Halle te verlengen en ook  Kristien Nelen hoopt op een vierde Belgische titel bij de vrouwen.
Ook Jean Biermans , de wereldkampioen 24 u voor duo’s 2010 werd in de kijker geplaatst en geëerd om zijn prestatie.
Jessy Daems Belgische kampioene op de piste somde haar rijkgevuld palmares op.
Wijze woorden kwamen van Tim Wijnants , de biker uit Houthalen Helchteren. : ” Ik hoop natuurlijk op het BK, al liggen wedstrijden als Stoumont en St Vith  me veel beter. Dat  zijn echte MTB parcours , maar snelle en korte parcours zijn beter voor het publiek en  voor de TV opnames. Onze sport moet groeien en momenteel zijn we op de goede weg. Eerst staat Groesbeek , St Vith en Geraardsbergen op mijn programma ; voor het BK zien we wel.” aldus de Milka Trek biker.
De Provincie Limburg vaardigde Stijn Vandingenen af , hij    benadrukte het belang van de uitbouw van het Limburgs fietsroute netwerk en vermelde de komst van een netwerk  in West Limburg.
Tenslotte deed Erwin Vervloet als vertegenwoordiger van de WBV een woordje en lichtte het onstaan en de opgang van de BMX toe en duidde op het belang van de Olympische Spelen in 2008 .
Erik Braeken sloot het officiele gedeelte af met een woord van dank aan al de aanwezigen en nodigde iedereen uit op een drankje en een hapje.

Bedankt Lily voor de lovende woorden.

Het Offroadbiking.eu team.