Lars Van der Haar en Nikki Harris winnen in Rucphen

Lars Van der Haar en Nikki Harris winnen in Rucphen

Een thuiswedstrijd voor Lars Van der Haar. Hij ging er van bij het begin stevig tegenaan en bepaalde de ganse wedstrijd het tempo. De jongens Vincent Baestaens en Joeri Adams konden een hele tijd het tempo van Lars aanhouden maar in de finale moesten ze het tempo lossen en mochten zij strijden voor de verdere ereplaatsen. Joeri Adams was de pechvogel van de dag. Hij kreeg pech en moest uit de wedstrijd gaan. Hierdoor kreeg Vincent Baestaens vrij spel en kon hij alleen naar de tweede plaats toe gaan. Jens Vandekinderen kon de derde plaats innemen voor Dieter Vanthourenhout die zijn wederoptreden maakte na een lange tijd inactief te zijn geweest. Hij was best tevreden met zijn vierde plaats.

Bij de dames hadden we geen Marianne Vos aan de start. Dat gaf de Britse rijdster Nikki Harris de mogelijkheid om haar kunnen op deze omloop te tonen. Ze deed dit voortreffelijk en kon de overwinning naar haar toe halen. De Ploegmaten van Nikki Harris, Ellen Van Loy en Pavla Havlikova mochten strijden voor de verdere ereplaatsen. Het was Ellen Van Loy die het haalde voor de tweede plaats.

Bij de junioren kregen we een overwinning voor Tijl Pauwels. Reno Bauters werd tweede en de pechvogel van de dag was Stefano Museeuw. Hij kreeg af te rekenen met een kettingbreuk toen hij voortreffelijk aan de leiding fietste.