Laurens Sweeck is klaar voor WK na winst in Hoogerheide

Laurens Sweeck is klaar voor WK na winst in Hoogerheide

Laurens Sweeck heeft de wereldbekercross gewonnen bij de beloften. De Belgische kampioen was beter dan Michael Vanthourenhout en de Fransman Fabien Doubey. De eindwinst in de wereldbeker gaat naar Michael Vanthourenhout . Hierdoor mag België nog een extra belofterenner naar Tabor sturen.

Er mag geen twijfel bestaan over de ambities van Laurens Sweeck in Tabor. Vanaf het eerste moment had hij de regie vandaag in handen en liet alleen een paar ronden Michael Vanthourenhout voor zich uit rijden. Om dan in ronde 4 hard uit te halen en in één ruk naar de kop de rijden en die niet meer af te staan. Moordende machine op weg naar de overwinning en de gebeurtenissen van afgelopen week zullen daar niet vreemd aan zijn.

Chapeau voor Laurens Sweeck en een goede prestatie van Michael Vanthourenhout. Hij bevestigde dat wel, maar haalde na 2 ronden wel al de spanning uit de wedstrijd. Fabien Doubey trok de derde plaats naar zich toe. Maar opvallend waren de verschillen tussen de eerste drie. Terwijl de anderen in het veld veel dichter op elkaar zaten. Zo was tussen de vierde en de zesde plaats er slechts twee seconden. Gaat dit een al een voorteken zijn voor Tabor of krijgen we daar een hele andere wedstrijd?

Joris Nieuwenhuis zette met een tiende plaats een mooie en goede prestatie neer

Verder vielen heel eerlijk gezegd de Nederlandse prestaties bij de beloften wat tegen en vooral van Stan Godrie, de kampioen, werd meer verwacht. Zeker omdat Stan de kop in de wedstrijd nam na de start, maar uiteindelijk wegzakte naar een 15 de plaats.

Martijn Buddingh presteerde met zijn 12 de plek wel goed en niet ontevreden leek na de wedstrijd.

Uitslag:

  1. Laurens Sweeck
  2. Michael Vanthourenhout
  3. Fabien Doubey
  4. Dieter Sweeck
  5. Clement Venturini
  6. Toon Aerts
  7. Gioele Bertolini
  8. Jakub Skala
  9. Quinten Hermans
  10. Joris Nieuwenhuis

Jan van Dijk en Patrick Lagarde vanuit Hoogerheide