Lars van der Haar onder de vleugels van Sven Nys

Lars van der Haar onder de vleugels van Sven Nys

Wat al enkele maanden een gerucht was, wordt nu bevestigd. Sven Nys heeft een grote naam toegevoegd aan zijn team Telenet-Fidea. Lars van der Haar ruilt zijn team Giant-Alpecin voor een samenwerking met de ex-veldrijder en nu zijn teammanager Sven Nys. Dat betekent dat binnen de ploeg niet alleen alle ogen gericht zijn op Tom Meeusen, maar ook Lars Van der Haar, die zijn mannetje zal moeten staan binnen het team.

Vanaf 1 januari 2017 zal Lars van der Haar deel uitmaken van het Telenet Fidea Cycling Team. De Nederlander tekende een overeenkomst met het team tot eind 2019.
Het Telenet Fidea Cycling Team kwam met groot nieuws terug van de voorjaarsstage in Mallorca. Vanaf 1 januari 2017 zal Europees kampioen Lars van der Haar deel uit maken van het team.
Ploegmanager Sven Nys gaf eerder al aan dat hij gesprekken voerde met van der Haar. “Het is al een tijd geweten dat het contract van Lars bij zijn huidige team aan het einde van dit jaar afloopt. En een renner als Lars trekt natuurlijk de aandacht van vele teams. Wij zijn, met het Telenet Fidea Cycling Team, dan ook erg blij dat hij voor ons team gekozen heeft. In het huidige rennersbestand van het team zitten erg talentvolle renners en wij zijn ervan overtuigd dat zowel het talent als het open en spontane karakter van Lars een perfecte aanvulling zullen zijn op de bestaande groep.”

Lars van der Haar: “De voorbije jaren heb ik het steeds goed gehad bij Giant – Alpecin, maar als enige cyclocrosser binnen een groot wegteam was het niet altijd evident. Ook het veldrijden begint de laatste jaren immers meer en meer een teamsport te worden. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om verder te gaan binnen een team dat zich 100% op cyclocross focust, net zoals ik dat doe. En van die teams is het Telenet Fidea Cycling Team hét topteam qua ondersteuning en omkadering.”

Tot het einde van 2016 zal Lars deel blijven uitmaken van zijn huidige team. De GP Sven Nys op 1 januari 2017 zal zijn eerste wedstrijd in het Telenet Fidea shirt zijn.
De huidige profs en beloftes van het Telenet Fidea Cycling Team werkten de voorbije weken hard aan een goede basis voor hun winter. Ploegmanager Sven Nys volgde een aantal trainingen mee van op de fiets, terwijl TFCT-ploegleider Kris Wouters volgde met de wagen: “Als ik een training tussen de renners meefiets kan ik nog beter opvolgen hoe ze zich voelen en hoe vlot ze de training verteren”, verduidelijkt Nys. “Het grote voordeel is dat ik zelf nog tegen al deze renners heb gecrost, ik ken hen als tegenstander en kan hen met praktische tips nog beter maken.”

Het team heeft in Mallorca ook de nieuwe wegfietsen van Trek uitgebreid kunnen testen. Nieuwbakken kledingsponsor Vermarc heeft voor deze zomer voor een tijdelijke nieuwe outfit gezorgd. Alles is dus klaar voor de start van het zomerprogramma van het team, dit weekend in Alken. Via Puivelde en Verrebroek bereidt het team zich voor op de Baloise Belgium Tour van eind mei.

Publicatie : Nancy Aerts

Bron : LVH en PM Telenet-Fidea