Wielrenners en mountainbikers veroveren op 21 en 22 mei het Aphelland bij Stubenbergsee en het dierenpark Herbenstein

Wielrenners en mountainbikers veroveren op 21 en 22 mei het Aphelland bij Stubenbergsee en het dierenpark Herbenstein

 

Nadat Gerhard Schönbacher en Regina Stanger al meermaals succesvol de Alpentour- en Crocodile Trophy organiseerden, hebben ze nu een nieuw evenement boven de doopvont gehouden. In het weekend van 21 en 22 mei vindt in het dierenpark Herbenstein de Bike & Road Trophy plaats.

In twee rittenkoersen, eerst op zaterdag offroad en zondag op de weg, kunnen de liefhebbers van asfalt en offroad zich met elkaar meten. De MTB route gaat bovendien midden door het dierenpark Herbenstein en voorbij de leeuwen, kangoeroes, apen en andere dieren.

Beide routes worden meermaals aangedaan. In de MTB staan 6 ronden van ongeveer 6,7 km met 130 hoogtemeters met start en aankomst in het dierenpark op het programma. Op de racefiets zijn zes ronden van 7,5 km met 140 hoogtemeters met start en aankomst in Stubenberg. Dat maakt zo’n sportieve 115 km en 2200 hoogtemeters voor het hele weekend.

Dat een koers in de nabijheid van het dierenpark en Badesee, een familievriendelijke aangelegenheid kan worden, moet niet meer extra onderstreept worden.

Meer info en inschrijvingen op : www.bikeandroad.club

Foto: Regina Stanger