Lars van der Haar wil schitteren in Zonhoven

Lars van der Haar wil schitteren in Zonhoven

“Het mooiste parcours van het seizoen”De Telenet Superprestige is zondag in Zonhoven al aan haar vijfde manche toe. Voor Lars Van der Haar is het ieder jaar een belangrijke afspraak. De Nederlander eidigde nog nooit buiten de top vijf en wil ook dit jaar die reeks doortrekken.

De Cyclocross Zonhoven staat  zondag voor de 14de keer op de kalender sinds de herstart in 2005. Voor de negende keer duiken de renners de befaamde Kuil in, een succesformule die heeft bijgedragen aan de herkenbaarheid en populariteit van de wedstrijd.

“Voor mij is Zonhoven het mooiste parcours van het seizoen”, kijkt Lars Van der Haar (Telenet Fidea Lions) uit naar de vijfde manche van de Telenet Superprestige. “De Kuil, ook na al die jaren blijft dat heel mooi. Ik herinner me nog de eerste keer dat ik erin dook tijdens een wedstrijd bij de beloften. Ik ging over mijn stuur en hield aan die val twee gekneusde ribben over.”

WINST MET GEKNEUSDE RIBBEN

De tuimelperte van Van der Haar stond de liefde voor Zonhoven niet in de weg. Integendeel. “Ondanks die val kon ik die wedstrijd toch nog winnen. In de laatste ronde ging ik nog op en over Jim Aernouts naar de eerste plaats. Zonhoven is gewoon een parcours dat me goed ligt. Ik hou van die explosieve inspanningen. Bovendien gaan de loopstroken omhoog, ook dat ligt me wel.”

Na zijn overwinning bij de beloften, zijn eerste deelname in Zonhoven, stapelde Van der Haar de ereplaatsen op. In de zeven daaropvolgende edities werd hij één keer tweede (als belofte), twee keer derde, twee keer vierde en twee keer vijfde. Een mooi reeksje dat de Nederlander zondag wil voortzetten.

Al is het sneller gezegd dan gedaan, beseft Van der Haar. “Het is dit jaar heel moeilijk om op het podium te staan. Als Mathieu (Van der Poel, nvdr) rijdt, is er sowieso al één plek weg. Ik moet accepteren dat ook achter hem het niveau dit jaar opnieuw is gestegen en dat alles heel dicht bij elkaar ligt. Persoonlijk vielen de crossen in de Verenigde Staten tegen en daarna maakte ik iets te veel fouten om een goed resultaat te rijden. De laatste weken heb ik het gevoel dat er opnieuw schot in de zaak komt en de vorm goed is.”

EINDKLASSEMENT

Na vier manches in de Superprestige voert Mathieu Van der Poel (60 punten) het klassement aan voor Toon Aerts (54). Lars Van der Haar (41) en Wout Van Aert (41)  staan op een gedeelde derde plaats. “Het eindklassement van de Superprestige is voor mij altijd een doel. Het podium halen zou mooi zijn. Zondag wordt het niet eenvoudig om voor Wout te blijven. Dat hij de laatste wedstrijden niet start, is jammer voor de cross, maar voor mij komt het natuurlijk niet slecht uit.”

REGI IN DE KUIL

De Telenet Superprestige in Zonhoven is ieder jaar opnieuw een van de hoogtepunten van het crossseizen en dankt dat aan de intussen mythische Kuil. Zondag zal die zelfs nog wat meer uitstraling krijgen.

Om het publiek nog meer op te zwepen in aanloop naar de wedstrijd van de elite zal Regi een dj-set spelen in het midden van de Kuil. Tussen 14u15 en 15u zal de ereburger van Heusden-Zolder zijn beste plaatjes afvuren op het publiek.

PROGRAMMA

Cyclocross Zonhoven, zondag 16 december

9u50      Nieuwelingen eerstejaars

10u35   Nieuwelingen tweedejaars

11u50   Ridley Cup voor Internationale Junioren

13u40    Superprestige Ladies Trophy

15u00    Telenet Superprestige Elite/U23

DEELNEMERS

De deelnemerslijst kan u HIER terugvinden.

Voor meer info en tickets: www.superprestigezonhoven.be

Bron: PM