Lars Van der Haar wint in Surhuisterveen

Lars Van der Haar wint in Surhuisterveen

ava

In Surhuisterveen was Lars Van der Haar de snelste voor Thijs Van Amerongen en beloftenwereldkampioen Mike Teunissen. Een volledig Nederlands podium dus.

In Surhuisterveen werd de wedstrijd hard gemaakt door Lars Van der Haar, Thijs Van Amerongen en Mike Teunissen. Zij reden in de beginfase van de wedstrijd al weg van hun concurrenten. De omloop lag er loodzwaar bij. Overal blubber…. De drie renners voorin maakten er een mooie strijd van. De andere renners onder andere Gert Jan Bosman, Bart Aernouts, Twan van den Brand, Eddy Van Ijzendoorn, … mochten strijden voor de verdere ereplaatsen.

Vooraan legde Lars Van der Haar halfweg de wedstrijd zijn tempo op. Voor de twee andere koplopers ging het te snel. Zij moesten een recuperatieronde inlassen om zo verder te strijden voor de dichte ereplaatsen op het podium. Na de recuperatieronde probeerde Thijs Van Amerongen een aanval op te zetten tegen Mike Theunissen en dat lukte hem wonderbaarlijk. Met nog een paar ronden af te werken lagen de podiumplaatsen al vast.

1. Lars Van der Haar

2. Thijs Van Amerongen

3. Mike Teunissen

4. Bart Aernouts

5. Twan van den Brand