Lars van der Haar zegeviert voor derde keer op rij in Valkenburg

Lars van der Haar zegeviert voor derde keer op rij in Valkenburg

 

Lars van der Haar was de beste voor eigen volk in Valkenburg. De Giantrenner beheerste van start tot finish de wedstrijd en won oververdiend voor wereldbekerleider Wout Van Aert(die leider blijft) en Sven Nys.

Lars van der Haar was één van de snelle starters op de Cauberg. In de tweede ronde kon hij een kloofje slaan en nam voorsprong op Kevin Pauwels, Wout Van Aert en Sven Nys. Michael Vanthourenhout volgde in de vijfde stelling.

Van der Haar ging er als een bezetene van door in de volgende ronden. De rest reed duidelijk voor de ereplaatsen. De achtervolging werd georganiseerd door Nys, gevolgd door Van Aert en Pauwels.

Met nog vijf ronden te gaan, halfkoers, had vander Haar een halve minuut voorsprong. De strijd voor de tweede plaarts is nog altijd met dezelfde tenoren: Nys, Pauwels en Van Aert.

Van der Haar ging gestaag verder en de Belgen konden enkel voor de ereplaatsen strijden. Julien Taramaracz was de enige Zwitser die zich mengde in de top tien tussen de Belgen.

Nys, Van Aert en Pauwels vochten voor wat ze waard waren, maar bleven hangen op 38 seconden van de Giantrenner.

Met nog twee ronden te gaan, lag de weg naar de zege breed open voor van der Haar, die hiermee voor de derde keer op rij de wereldbekerveldrit zou winnen. Nys en Van Aert volgden nog steeds op 38 seconden. Pauwels moest een beetje toegeven op het duo. Michael Vanthourenhout was vijfde voor Julien Tamaracz en Tom Meeusen.

Van der Haar bleef te keer gaan en zorgde ervoor dat de zegereeks van Van Aert onderbroken werd. Hij eindigde met bijna driekwart minuut voorsprong op Van Aert die in de spurt Nys klopte. Pauwels werd vierde.

Lars van der Haar straalde na afloop. ‘Ik kon hier gebruik maken van mijn explosiviteit en het lukte ook deze keer weer. Dit parcours ligt me goed omdat het technisch is en ik kon telkens herstellen. Hier heb ik een streepje voor, op andere parcours is het weer voor de anderen,’relativeerde Lars de wedstrijd.

Wout Van Aert was blij dat hij nu van die vervelende vragen af was wie hem kon kloppen. ‘Ik heb bewust een snelle start genomen. Maar tegen de suprematie van Lars was vandaag niets tegen te beginnen. Nu valt de druk weg om niet te verliezen. De komende weken komen er crossen die me liggen en dan zien we wel, ‘zei Wout op de persconferentie achteraf.

Ook Sven Nys was content:’Ik had een goede start vanop de tweede rij. Ik had bewust gekozen om me niet op te blazen. Toen ik in de groep met Wout en Kevin zat, was het goed. Elke foutje werd hier afgestraft. Lars maakte geen enkele fout en zo won hij hier verdiend. Ik ben heel tevreden met mijn derde plaats. Als het echt op conditie aankomt en dat is zeker volgende maand, dan gaan we dezelfde jongens zien,’ zei Nys.

Volledige uitslag: https://mail.telenet.be/service/home/~/?auth=co&loc=nl_NL&id=496753&part=3

Klassement:https://mail.telenet.be/service/home/~/?auth=co&loc=nl_NL&id=496753&part=4