Laurens Sweeck aan de start op Belgisch Kampioenschap Oostende

Laurens Sweeck aan de start op Belgisch Kampioenschap Oostende

Ziektekiemen verstoorden deze week de voorbereiding van Laurens Sweeck op het Belgisch kampioenschap. Zijn deelname bleek zelfs twijfelachtig, maar de crosser uit Schriek raakt toch tijdig fit voor zondag. “Als ik tegen dan helemaal in orde ben, is het podium haalbaar.”

“Ik voel mij al veel beter”, laat Sweeck donderdag weten. “Dinsdag was ik echt slecht, maar gisteren ging het al beter en kon ik al normaal eten. Ik voel dat mijn buik nog niet honderd procent is, maar vandaag kruip ik toch voor de eerste keer sinds maandag weer op de fiets. Een beetje losrijden, kijken hoe het zit met de kracht in de benen en als het kan een stukje doortrainen. Dat is niet helemaal volgens schema, maar het kan niet anders. En het is belangrijk om mijn lichaam weer aan de praat te krijgen.”

Wat zijn ambities voor het BK betreft, blijft Sweeck voorzichtig. “Ik durf nu nog niet echt aan een specifiek resultaat te denken. Maar als ik mij zondag helemaal fit voel en ik heb de benen van in Zolder en Bredene, dan moet het podium toch het doel zijn. De heisa rond het parcours? (lacht) Die heb ik de voorbije dagen aan mijn voorbij laten gaan. Ik zag wel een filmpje passeren. Zaterdag ga ik de omloop zelf even verkennen.”

Ook tweelingbroer Diether Sweeck is in Oostende van de partij. Broer nummer drie, Hendrik, komt in actie bij de elites zonder contract. Nieuwkomer Gert Smets staat aan de start bij de beloften en Julien Taramarcaz tot slot doet in Dielsdorf een gooi naar de Zwitserse titel. “Ik voel met niet honderd procent, maar met de motivatie zit het zeker snor. Ik heb niets te verliezen en zal alles geven zondag”, aldus de Zwitser.

Bron : Era Circus

Publicatie : Nancy Aerts