Laurens Sweeck, Alicia Franck pakken de winst in Kermiscross Ardooie.

Laurens Sweeck, Alicia Franck pakken de winst in Kermiscross Ardooie.

De Cross in Ardooie werd georganiseerd door de “Kermiscrossers”. Dit is een vereniging die verzameld rond voorzitter wijlen Patrick Demuynck. Dit jaar hebben zij al het mogelijke gedaan om er een mooie omloop neer te leggen met verschillende hellingen, balken en trappen maar vooral de vaste waarden is de lastige wedstrijd voor de kiezen krijgen.

Als eerste mochten de masters B-C hun wedstrijd betwisten. Het was van begin tot einde dat Björn Rondelez de wedstrijd in handen nam bij de masters B. Het was een verscheidenheid in het parcours te merken en dat was iets wat meteen afgestraft werd. Björn deed er alles aan om een hoog tempo op te houden en weg te rijden van zijn companen. Hij nam bijna een minuut voorsprong op de tweede in de wedstrijd namelijk Kris Lapere. De derde in wedstrijd was LOGIER CHRISTOPHE. Hij kwam binnen met een achterstand van 1.38 op de koploper.

Bij de masters D kregen we Ivan Coopman als overwinnaar. Deze jongens werden wel op één ronde gezet door de winaar van de masters B en C maar dat deed niks aan de manier waarop zij hun wedstrijd op het loodzware parcours afwerkte. De tweede plaats ging naar Albert Van der Leeuw. En de derde plaats was voor Andrew Roberts.

Bij de masters C-D stond er geen maat op Guido Verhaegen. Hij kwam goed weg in de start en kon ronde na ronde zijn voorsprong uitbouwen. Hij kwam over de finish met een voorsprong van 1.38 op Dirk Mertens. De derde in rij was Mario Lammens op 3.05 van de winnaar.

De tweede reeks op het programma waren de masters A en de elites 3. We konden spreken van een matige opkomst maar de wedstrijd was er niet spannender om. Bij de elites 3 kregen we een mooie strijd tussen Laudelino Lammens, Björn Houben en Korneel Deviane. Helaas voor de laatste liep het minder goed af. Hij moest de wedstrijd verlaten met een tube die van de velg liep. Dus was het uitkijken naar de strijd tussen Laudelino Lammens en Björn Houben wie er de winst mee naar huis mocht nemen. In de voorlaatste ronde kon Laudelino het verschil maken in de rechte stukken op de weg. Björn moest even bekomen en behaalde een mooie tweede plaats. De derde plaats ging naar Mathias Declerck. Kobe Husson werd knap vierde.

Bij de masters A ging de winst naar Michel Bajorek. Hij kon een mooie voorsprong uitbouwen op Tom Delcroix die de tweede plaats in de wacht sleepte. Wery Vandenbroucke werd mooi derde. Helaas werd er voor de masters enkel een podium gedaan voor de winnaar en niet voor de top drie.

Om kwart na twee was het de beurt aan de dames om het loodzware parcours in Ardooie te doorkruisen. Alicia Franck maakt favoriete rol waar en won in Ardooie met ruime voorsprong op de tweede in wedstrijd Suzanne Verhoeven. De derde plaats was weg gelegd voor Amira Mellor. Maud Kaptheijns reed een voortreffelijke wedstrijd en werd knap vierde.

Laurens Sweeck zette iedereen aan de kant in de elite wedstrijd in Ardooie. Met ruime voorsprong schreef hij deze Kermiscross op zijn naam. David Van der Poel kwam als tweede binnen met een achterstand van 36 sec. en Mees Hendrix mocht als derde naar het podium.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts