Laurens Sweeck pakt dubbel bij beloften in Baal

Laurens Sweeck pakt dubbel bij beloften in Baal

Bij de beloften in Baal lukte Laurens Sweeck de dubbelslag. De crosser uit Schriek haalde het voor Toon Aerts en Michael Vanthourenhout, van wie hij ook de leiding in het bpost bank trofeeklassement afsnoept.

Laurens Sweeck (Corendon-KwadrO) had voor aanvang van de wedstrijd vier seconden goed te maken op Michael Vanthourenhout. Bij de tussensprint in de tweede ronde nam Sweeck de volle vijftien seconden. Vanthourenhout sprokkelde tien seconden en was zijn leidersplaats dus virtueel kwijt.

“Maar bij die tussensprint heb ik wel even op mijn adem getrapt”, vertelt Sweeck, die uiteindelijk in de laatste ronde het verschil maakte. “Op een heuveltje waar ik kon rijden en Michael moest afstappen. Ik had al in de gaten dat ik daar misschien het verschil kon maken. Vanaf dan was het zo hard mogelijk naar de finish rijden. Het was hard tegen hard vandaag, maar ik ben erin geslaagd om de leiding te nemen in het klassement.”

Vanthourenhout vocht voor wat hij waard was, maar moest uiteindelijk toch de duimen leggen. “Ik heb alles geprobeerd”, puft de renner van Sunweb-Napoleon Games. “Maar Laurens was op het einde net iets sterker. Vooral op de langere rechte stukken had ik het moeilijker. Ik verlies vandaag de leidersplaats, maar het gevoel is beter dan dinsdag in Loenhout. Toen was het verschil groter.”

Ook Toon Aerts kan terugblikken op een uitstekende wedstrijd in Baal. De renner van Young Telenet-Fidea ging in de slotronde op en over Vanthourenhout naar de tweede plaats. “Het gaat prima de laatste wedstrijden”, aldus Aerts, die in Loenhout derde werd. “Ik ben goed teruggekeerd van de ploegstage. Nu ga ik een paar dagen herstellen en me voorbereiden op het BK.”

In het klassement heeft Sweeck nu een voorsprong van 28 seconden op Vanthourenhout. Op 7 februari vindt in Lille de laatste manche van de bpost bank trofee plaats.

 

Top tien:

  1. Laurens Sweeck
  2. Toon Aerts
  3. Michael Vanthourenhout
  4. Yannick Peeters
  5. Adam Toupalik
  6. Diether Sweeck
  7. Daan Soete
  8. Quinten Hermans
  9. Jens Vandekinderen
  10. Nicolas Cleppe

Bron: PM