Katerina Nash wint bij de vrouwen in Baal, Van Loy nieuwe leidster in klassement

Katerina Nash wint bij de vrouwen in Baal, Van Loy nieuwe leidster in klassement

Bij de vrouwen in Baal stond er geen maat op Katerina Nash. De Tsjechische won voor Sanne Cant en Ellen Van Loy, die de nieuwe leidster is in het klassement.

Voor Katerina Nash is het de derde zege op Belgische bodem dit seizoen. Eerder was ze al de beste in Namen en Loenhout. “Ik wilde hier tijdens de kerstperiode zo goed mogelijk presteren en dat is aardig gelukt”, aldus Nash, die nu weer huiswaarts keert. “Het Tsjechisch kampioenschap is al achter de rug, dus ik ga me nu twee weken voorbereiden op het WK in eigen land. Het vertrouwen is alvast groot.”

Ruim een halve minuut achter Nash kwam Sanne Cant als tweede over de streep. “Het gevoel was al heel wat beter dan in Loenhout. Alleen de kracht ontbreekt nog”, vertelt de Belgische en Europese kampioene, die de voorbije weken met de gezondheid sukkelde. “Dat laat uiteraard sporen na, maar het gaat de goede richting uit. Zondag in Leuven ga ik een laatste keer knallen voor het BK.”

Aan de meet in de Baal stond ook een dolgelukkige Ellen Van Loy. De Herenthoutse werd knap derde en neemt de leiding in het klassement over van de Nederlandse Sophie de Boer, die ontredderd en ziek moest afstappen na een ronde. In het klassement heeft Van Loy nu 1’54” voorsprong op Cant. Een mooie bonus met nog maar één manche, 7 februari in Lille, voor de boeg.

“De voorsprong is comfortabel, maar het is zeker nog niet gespeeld. Lille is ook nog ver weg. Ik ben er op dit moment niet echt mee bezig. Sanne rijdt dan in ieder geval een thuiswedstrijd. Ze zal me zeker het vuur aan de schenen willen leggen”, besluit Van Loy.