Laurens Sweeck pakt winst in Flandriencross te Hamme

Laurens Sweeck pakt winst in Flandriencross te Hamme

Wat een soloslim van Toon Aerts bleek te zijn werd al snel teruggedraaid naar een spannende wedstrijd tussen vier renners namelijk Laurens Sweeck – Toon Aerts – Tom Pidcock en Eli Iserbyt. De winst ging in een spurt naar Laurens Sweeck. De tweede plaats ging naar Toon Aerts die heel diep heeft moeten gaan omwille van een snelle start in de eerste helft van de wedstrijd. De derde plaats was voor Eli Iserbyt die meer in zijn hoofd met het WK bezig was.

Toon Aerts liet voor de wedstrijd optekenen dat hij zeker niet met de handrem zou koersen in Hamme. Waar hij wel mee bezig is richting het WK is om niet besmet te geraken want dat zou een streep kunnen betekenen over de rest van het seizoen. Ook Lars Van der Haar liet vooraf optekenen geen rol van betekenis te gaan spelen in deze wedstrijd na een zware intensieve training richting het WK al is dat voor Lars wel anders uitgedraaid. Hij kwam als vierde over de finish op 19 sec van de winnaar Laurens Sweeck.

Het startschot werd gegeven en als een kanonschot vertrok Toon Aerts richting de gravelstrook van het parcours. Meteen Corné Van Kessel – Iserbyt – Sweeck – Meeusen – Van der Haar en Vanthourenhout op zijn wiel. Het was duidelijk dat Toon Aerts zich in zijn sas voelde en door een foutje achter zijn rug kreeg hij meteen een paar lengtes voorsprong.

Hij kreeg de opdracht van teammanager Sven Nys om zijn voorsprong uit te diepen en vol voor de winst te gaan. Maar we weten dat Toon Aerts een terugval krijgt en dat was in deze wedstrijd niet anders. De eerste helft van de wedstrijd kon hij een strak tempo aanhouden maar halfweg de wedstrijd begon hij fouten te maken en kreeg hij de boodschap dat Pidcock de achtervolging in handen had genomen. Het duurde dan ook niet lang alvorens er voorin een groepje gevormd werd met de kanshebbers op winst voor deze wedstrijd namelijk Laurens Sweeck – Toon Aerts – Tom Pidcock en Eli Iserbyt met Michael Vanthourenhout. Deze laatste maakte een foutje en moest daarmee de koplopers laten gaan en uiteindelijk werd hij zesde op 36 seconden van de winnaar.

Voorin was alles mogelijk. Het was dan een groepje met Pidcock en Aerts die weg reden en van de twee anderen of dan was het weer Sweeck die met Aerts probeerden. Het bleek dat Eli Iserbyt het minste bezig was met de winst van deze wedstrijd. Hij probeerde een keer maar maakte een foutje en liet het hoofd zakken. Hij moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Voorin werd de kans voor Laurens Sweeck groter. Hij wist dat hij Toon Aerts onder druk moest zetten en als eerste de weg opdraaien. Aerts deed er alles aan om het in de spurt nog recht te zetten maar het lukte hem niet meer om over Laurens Sweeck te geraken.

Zo kon Laurens Sweeck de winst op zijn naam schrijven.

Daguitslag :

  1. Laurens Sweeck
  2. Toon Aerts
  3. Eli Iserbyt op 5 sec.
  4. Lars Van der Haar op 19 sec
  5. Tom Pidcock op 33 sec
  6. Michael Vanthourenhout op 36 sec
  7. Corné Van Kessel op 1.01
  8. Tom Meeusen op 1.14
  9. 9. Venturini op 1.27
  10. Toon Van den Bosch op 1.27

Bron : Nancy Aerts

Foto : Luc Wilms