Solo slim van Lucinda Brand in Flandriencross te Hamme

Solo slim van Lucinda Brand in Flandriencross te Hamme

Lucinda Brand doet een voortreffelijke zaak door de Flandriencross in Hamme te winnen en zo ook de leiding in het klassement van de X2O trofee in handen te nemen. De tweede plaats was voor Shirin Van Anrooij en de derde plaats was voor Denise Betsema.

Met maar liefst 56 dames stonden ze aan de start van de Flandriencross in Hamme. Voor aanvang van deze wedstrijd stond Denise Betsema aan de leiding van de X2O badkamerstrofee maar ze wist dat het een moeilijke zaak ging zijn om deze leiding in handen te houden.

Het was al snel duidelijk waar de wedstrijd naartoe zou draaien. Het was een snelle start van Alvarado maar Lucinda Brand wist als eerste het gravelbaantje in te draaien. Ze nam het hele peloton mee het veld in. Shirin Van Anrooij voelde meteen dat ze goed in de wedstrijd zat en een deel kon uitmaken om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Betsema werd telkens in het gedrang geduwd om de kloofjes te dichten.

Brand durfde het tempo op te voeren en zo zette zij haar medevluchters Betsema en Van Anrooij onder druk. De achtervolgers moesten diep in hun krachten gaan om de kloof niet te groot te laten worden. Maar lang bleef de kopgroep niet samen.

Halfweg de wedstrijd trok Lucinda Brand door en werd de kloof gemaakt. Ze bleef druk zetten tot aan de finish. Ze wist dat ze dit moest doen om zo de leiding stevig in handen te nemen. Achter haar was het haar teamgenote Shirin Van Anrooij die het Betsema niet gemakkelijk maakte. Het kwam tot een spurt om de beslissen wie er twee en drie ging worden. Helaas voor hen beiden kwamen ze de weg opgedraaid en klikten ze beiden uit. Het was dus in het voordeel van Shirin Van Anrooij om de tweede plaats naar haar toe te halen. Betsema werd knap derde.

Onze Belgische rijdsters waren ook goed in hun wedstrijd te vinden. Sanne Cant werd zevende op 2.11 van de winnares en Riberolle werd achtste.

Na afloop van de wedstrijd liet Betsema goed verstaan dat ze zich nog niet gewonnen geeft wat betreft het klassement in de X2O Badkamerstrofee maar ze weet dat het moeilijk zal zijn tegen een stormende Lucinda Brand. Brand wist tot op heden 5 van de 6 manches op haar naam te zetten en is in de vorm van haar leven. Dus het wordt nog spannend bij de dames om de winst in dit klassement naar zich toe te halen.

Rituitslag Flandriencross (vrouwen)

  naamresultaat
1Lucinda Brand46’01”
2Shirin Van Anrooijop 16″
3Denise Betsema18″
4Annemarie Worst24″
5Ceylin del Carmen Alvarado1’02”
6Manon Bakker1’03”
7Sanne Cant2’12”
8Marion Norbert Riberolle2’12”
9Aniek Van Alphen2’19”
10Anna Kay3’16”

Bron : Nancy Aerts

Foto : Luc Wilms