Laurens Sweeck stilt zijn honger met overwinning Jaarcross Niel

Laurens Sweeck stilt zijn honger met overwinning Jaarcross Niel

De Jaarscross in Niel werd in een aangepast kleedje gestoken en dat loonde meteen voor de rijder uit Heist-op-den-Berg Laurens Sweeck om zijn honger te stillen. De zandspecialist wist de winst te pakken in strijd met zijn teamgenoot Europees Kampioen Eli Iserbyt die de duimen moest leggen in de zandpassage. De derde plaats ging naar Toon Aerts die in de voorlaatste ronde af te rekenen kreeg met een lekke band voorin.

We kregen in Niel een aangepast parcours onder de wielen geschoven. Dat beloofde een mooie strijd te worden bij de heren elites. Het was snel duidelijk dat we een strijd kregen tussen Laurens Sweeck, Toon Aerts en Eli Iserbyt.

Van bij het begin van de wedstrijd gaf Laurens Sweeck een sterke indruk. Hij reed bijna een halve wedstrijd alleen aan de leiding toen het gat gedicht werd door Eli Iserbyt. Toon Aerts kwam ook onder stoom te staan en met hun drieetjes gingen zij bepalen wie de wedstrijd ging winnen. Het was duidelijk dat Laurens niet mocht rijden in het begin van de wedstrijd. Volgens Mario De Clercq was het daar te vroeg voor. Het gebeurde. De drie kwamen samen en de wedstrijd kon van voor af aan terug herbeginnen.

Eli Iserbyt probeerde twee maal om een bommetje te werpen op de wedstrijd maar zowel Toon Aerts als Laurens Sweeck had meteen een antwoord klaar. Het was dus uitkijken wie de minste fouten zou maken. Het noodlot sloeg toe bij Toon Aerts.

In de voorlaatste ronde kreeg hij af te rekenen met een lekke band voorin en werd hij op achtervolgen aangewezen. Eli Iserbyt wilde Laurens Sweeck onder druk zetten maar Laurens was super goed en in de zandpassage pakte hij enkele meters op Eli Iserbyt. Dat was voldoende om de winst naar zich toe te halen.

Uitslag :

  1. Laurens Sweeck
  2. Eli Iserbyt
  3. Toon Aerts

Bron : Nancy Aerts