Lucina Brand rijdt naar winst in Jaarcross Niel

Lucina Brand rijdt naar winst in Jaarcross Niel

Dat de Nederlandse dames in goede vorm zijn dat staat boven kijf. Ook in Niel reden de Nederlandse vrouwen naar de vijf ereplaatsen in de Jaarcross van Niel. De overwinning was voor Lucina Brand die na een mindere start een mooie inhaalwedstrijd uit haar benen sloeg. De tweede plaats was voor de wereldkampioene Alvarado en het podium werd vervolledigd door Betsema

De Oerklassieke cross in Niel werd aangepast en met maar 60 dames aan de start zou dit wel eens voor problemen kunnen zorgen. De eerste modderpassage zorgde al meteen na de start voor een afscheiding. Als je daar doorheen kwam zonder kleerscheuren dan was al de helft van je wedstrijd verreden.

Het was duidelijk dat de Wereldkampioene Alverado in haar sas was op deze omloop. Wie ook goed gestart was was de Belgische Kampioene Sanne Cant. Week na week zie je haar groeien in haar wedstrijd. In Niel kreeg zij een modderwedstrijd onder de wielen geschoven en daar heeft zij haar eigen kunnen tonen. Ze werd uiteindelijk 6e.

Voorin kregen we een strijd die zou gaan tussen Betsema, Alverado, Bakker en Worst. Maar een valpartij bij Worst vroeg in de wedstrijd hield haar op achtervolgen. Ze kwam niet korter dan een vijfde plaats. Wie een mindere start aan het omzetten was, was Brand. In haar eigen stijl kwam zij halfweg de wedstrijd voorin postvatten. Even de tijd nemen om op adem te komen en dan vol meestrijden voor de overwinning.

Dat het een lastige cross was, was zichtbaar bij de dames. In de laatste ronde gingen we met drie leidsters aanvatten. Brand, Betsema en Alverado. In de modderstrook net na de start voerde Brand de forcing. De anderen zaten meteen op de adem. De spanning werd opgedreven en Alverado probeerde nog om de kloof te dichten. Ze slaagde er niet in en moest in Brand haar meerdere bekennen.

Uitslag :

  1. Brand
  2. Alverado
  3. Betsema
  4. Kastelijn
  5. Worst
  6. Cant
  7. Bakker
  8. Blanka VAs
  9. Verdonkschot
  10. Van Empel

Bron : Nancy Aerts