Leiders Kuijper en Krenn pakken derde rit in Crocodile Trophy

Leiders Kuijper en Krenn pakken derde rit in Crocodile Trophy

80 kilometer met 2.500 hoogtemeters wachtten op de atleten van de 26e Crocodile Trophy in de derde etappe. De route ging van Ringers Rest naar Wondecla in het noordoosten van Australië. De Nederlandse Elodie Kuijper en de Oostenrijkse Wolfgang Krenn, beide overall leiders van de race, bepaalden opnieuw het tempo van de race tijdens het negen dagen durende avontuur in de Australische outback. Ze wonnen de derde etappe met een groot gat naar hun volgende achtervolgers.

Op dit moment loopt alles op rolletjes en daar ben ik heel blij om”, aldus Krenn, die als eerste Oostenrijker sinds 1998 op weg is om de etappekoers te winnen. Met zijn optreden in de openingsetappe legde hij de basis voor een mogelijke algemene overwinning, want hij vergroot zijn voorsprong tot 35 minuten. In het midden van de etappe reed hij weg van zijn tegenstanders en behaalde zijn derde overwinning op het evenement van dit jaar.

De tweede plaats ging naar de Australiër Werner Van der Merwe, die de eerste groep leidde achter Krenn, waaronder de twee Belgen Pekka Heijnen en Massimo Vanderaerden. Bij de dames was Kuijper weer onverslaanbaar. De jonge Nederlandse amazone won al de proloog en de eerste twee etappes en behaalde maandag haar vierde overwinning. Ze vierde haar ritzege met een grote voorsprong op tweevoudig Crocodile Trophy-kampioene Sarah White. De derde plaats ging naar de Zwitserse Diana Capoccia. In het algemeen klassement is het hetzelfde met Kuijper aan de leiding voor Wit en Capoccia. Voormalig skispringer Andreas Goldberger uit Oostenrijk eindigde als 31e naast de dameswinnaar Kuijper.

Dinsdag wacht de koninginnenrit bij de deelnemers van de Crocodile Trophy van dit jaar. 90 kilometer rondom Wondecla staan ​​op het programma met 2.600 hoogtemeters. Er zullen dus heel wat beklimmingen op de renners wachten.

Bron: PM

Foto: Alex Zauner