Leonardo Paez zegeviert en nieuwe leider, Githa Michiels na klacht verwezen naar derde plaats in Alpentour Trophy. (update)

Leonardo Paez zegeviert en nieuwe leider, Githa Michiels na klacht verwezen naar derde plaats in Alpentour Trophy. (update)

ava

Githa Michiels had normaal vandaag haar tweede dagzege behaald in de Alpentour Trophy. Maar het draaide anders uit. Ze kwam als winnares over de streep. Maar na een klacht over een zogezegde wegvergissing werd ze door de UCI verwezen naar de derde plaats. In het klassement staat ze nu ook derde op bijna twee minuten van Janka Keseg Stevkova, de nieuwe leidster. De Slovaakse pakte de dagzege na de deklassering van Michiels. Leonardo Paez pakte na dagwinst opnieuw de leiding over van Longo. Roel Paulissen werd tweede in de rit en is nu ook derde in het klassement na Paez en Longo.

Belgisch kampioen Githa Michiels verkeert in bloedvorm, maar daar kocht ze vandaag weinig mee. Aanvankelijk reed ze als winnares over de streep. Maar na de prijsuitreiking volgde de koude douche. Door een klacht van een andere mountainbiker, omdat Githa zogezegd een kortere weg had genomen, besliste de UCI om haar naar de derde plaats te verwijzen met tien minuten straftijd. Een dubieuze beslissing omdat de UCI slechts twee controleposten op het parcours had. Rest Githa morgen niets anders dan dit recht te zetten met de benen.

Leonardo Paez zette terug de puntje op de i. Hij won zijn tweede rit, nadat hij al de eerste won. Na de eerste afdaling naar de Türlwand Hut aan de Dachstein berg vormde zich een groepje van zes renners met ondermeer Paulissen, Paez, Longo en Pernsteiner.  Na de afdaling zette Paez de aanval in en reed naar de zege voor Paulissen en Longo. ‘Ik voelde me vandaag zo sterk als in de eerste rit. Na de tijdrit had ik slechte benen, misschien had ik wat tijd nodig om te recupereren, ‘zei Paez aan de aankomst.

Roel Paulissen was na afloop  opgetogen over het parcours. ‘Het was mooi om in te rijden. In België hebben we die beklimmingen niet. Zeker de afdaling naar de ski piste in Ramsau was geweldig,’zei de Torpadobiker. Met bijna vijf minuten voorsprong op de Oostenrijker Pernsteiner zit een podiumplaats er zeker in.

Morgen is de laatste rit en rijden ze over de Hauser Kaibling berg, waar de ‘King of the Mountain’ competitie wordt beslist aan de Krummholz Hut op 1900m. Met 56 km te rijden over 2000 hoogtemeters zal een boeiende en spannende etappe worden.

Alle resultaten over de derde rit op : http://www.alpen-tour.at/53.0.html