Buchli wint laatste rit, Kevin Van Hoovels tweede in Alpentour Trophy

Buchli wint laatste rit, Kevin Van Hoovels tweede in Alpentour Trophy

ava

Leonardo Paez is de eerste Colombiaanse eindwinnaar in de Alpentour Trophy. Lukas Buchli pakte de dagzege voor Kevin Van Hoovels en Hermann Pernsteiner. Roel Paulissen werd vijfde vandaag en derde in de eindstand. Yana Belomoina zegevierde vandaag opnieuw en pakte in extremis ook nog de eindzege mee. Githa Michiels werd derde in de eindstand.

Buchli viel meteen aan in het eerste kwartier van de race en kon bijna een minuut voorsprong behouden tot de finish. 54 seconden na de winnaar kwam een groepje van vijf achtervolgers aan. Daarvan won Kevin Van Hoovels de spurt voor Pernsteiner, Longo en Paulissen. ‘Dit was voor mij  een grote voorbereiding voor het komende WK marathon over twee weken. Het was hier allemaal goed georganiseerd en ik heb me echt geamuseerd op de racetracks met zoveel off-road wegen en gravelwegen. En het weer was ons ook goed gezind, we hadden vier geweldige dagen in Schladming,’besloot Paulissen.

In de algemene klassering triomfeerde Leonardo Paez met meer dan een minuut voorsprong op Longo en 2:33 minuten op Paulissen. ‘Met deze eindzege wordt droom werkelijkheid. Ik ben klaar voor het WK marathon en ga voor een medaille,’zei Paez aan de finish.

Belomoina eindwinnares

Yana Belomoina pakte de dagzege en ook nog de eindzege mee bij de dames. Ze haalde het met 9:33 min. op de Zwitserse Milena Landtwing en bijna tien minuten op Githa Michiels, die gisteren nog tien minuten straftijd kreeg van de UCI na de rit.

George Koch nam de eindzege bij de elite Master 1 mee naar huis. Heinz Zörweg is de eindwinnaar in de Elite Master 2

 

Alle resultaten van de vierde rit en de eindstand : http://www.alpen-tour.at/54.0.html