Limburg boven op BK aspiranten in Paal-Beringen

Limburg boven op BK aspiranten in Paal-Beringen

ava

Het was Limburg boven op het BK aspiranten in Paal-Beringen. Bij de twaalfjarigen won Limburger en thuisrijder Quinten Vanwetswinkel voor veelwinnaar Lukas Malezewski en Robe Struyf. Limburger Matisse Jacquemin was de beste bij de dertienjarigen voor Nathan Massoz en Louis Decoster. Eupenaar Laurenz Rex pakte zijn derde titel op rij bij de veertienjarigen voor Arno Debeir en Arne Vrachten.

Quinten Vanwetswinkel liet bij de twaalfjarige niets aan het toeval over. Hij profiteerde van een foutje van Malezewski om vanaf de eerste ronde voluit door te gaan. Na de eerste ronde telde hij al een halve minuut voorsprong op Malezewski. Een ronde later had hij zijn voorsprong zelfs tot een driekwart minuut uitgebreid en bij het ingaan van de laatste ronde was dat zelfs meer dan een minuut. Vanwetswinkel dus met veel machtsvertoon, maar oververdiend Belgisch kampioen. Tessa Zwanepoel(ook bekend van de BMX) pakte goud bij de meisjes voor Tess Van Loy en Mathilda Haye.

Bij de dertienjarigen waren Matisse Jacquemin en Nathan Massoz aan elkaar gewaagd. Aanvankelijk worden zij al de kopgroep aangevuld met Louis Decoster. Maar deze laatste moest al na één ronden vooraan afhaken en zo werd het een duel tussen Jacquemin en Massoz. De Neeroeterenaar was de snelste in de spurt. Decoster pakte brons. Bij de meisjes was Sara Siemons de beste voor Rune Debremaeker en Laure Michels.

Laurenz Rex en Arno Debeir trokken meteen in de aanval bij de veertienjarigen. Dat bleef zo tot de in de laatste ronde. Rex demarreerde weg en kwam met driekwart minuut voorsprong over de streep. Debeir pakte zilver voor Arne Vrachten. Bij de meisjes werd Emeline Detilleux kampioen.

Foto: WaitnC