Limburgse talenten pakken goud op BK

Limburgse talenten pakken goud op BK

ava

Het Belgisch kampioenschap is een voltreffer geworden voor de Limburgers. Er vielen enkele verrassende kampioenen te noteren. Zo werd Thomas Willems kampioen bij de Boys 10. Minder verrassend waren de titels voor de gebroeders Dries en Dieter Brouns.

Dieter Brouns werd voor de derde keer al Belgisch kampioen. Dieter was outstanding bij de Boys 9. ‘Ik kreeg de favorietenrol door de blessure van favoriet Matisse Geraerts. De druk kwam helemaal op mijn schouders te liggen. Maar het ging goed. Ik won alle reeksen en ging dus vlot naar de finale. In die finale liep het super en reed ik zo naar mijn derde titel,’vertelde Dieter.

Zijn broer Dries beschikt over hetzelfde talent. In de Topcompetitie staat hij momenteel aan de leiding bij de Boys 7 en de verwachtingen waren voor hem en zijn familie hoog gespannen. ‘Het ging niet zo makkelijk. In de reeksen vlotte het niet zo. Maar dan heb ik het waar gemaakt in de finale. Het werd een nek aan nekrace en aan de meet pakte ik de titel,’aldus nog Dries. De ouders van beide broers zijn overgelukkig en terecht trots op hun zonen. Nu gaan ze verder op hun elan in de EK finale en een week later in het WK in Rotterdam. ‘Voor Dries kunnen we de concurrentie voor het EK moeilijk inschatten. Maar we verwachten wel dat hij sterk rijdt op het EK en WK. Dieter zal er het beste van maken op het EK en op het WK weet je maar nooit. Een finaleplaats halen is al de max,’ zeggen vader Lino en mama Carina Brouns fier.

Thomas Willems pakte de titel bij de Boys 10. ‘Deze titel kwam totaal onverwacht. Ik hoorde wel bij de favorieten. Zeker na een aantal finales op de EK ronden de afgelopen maanden. Het liep niet zo slecht in de reeksen. Ik focus altijd op de finale en had er vertrouwen in. Ik startte in een slechte startpositie in baan 7. Maar ik nam een superstart en ging vol risico in de eerste bocht en zat meteen tweede. Tot ongeveer 15 meter voor de streep ging ik over de leider en kon zo winnen, ‘aldus nog Willems.

Angie Vandeput pakte opnieuw de titel bij de Cruisers girls.’Het ging ’s morgens niet zo goed. Ik voelde veel druk. Zeker omdat ik de titel wilde vernieuwen. In de finale was ik slecht weg. Maar de leidster liet een gaatje vallen, zodat ik onder haar door kon in de bocht en kon winnen. De titel is mooier dan vorig jaar omdat ik meer tegenstand had. Broer Nick Vandeput werd derde en was tevreden. Ik zet nu alles op het WK, Daar heb ik mijn zinnen op gezet,’zei Nick.

Emma Szekely werd tweede bij de Girls 8. ‘Ik won drie reeksen. In de finale liep het mis in de laatste bocht. Ik ben heel teleurgesteld. Ik was er dichtbij. Nu zet ik alles op het EK en het WK,’besloot Emma.

Foto’s Nancy Aerts