Vier nationale titels voor BMX2000 Dessel

Vier nationale titels voor BMX2000 Dessel

ava

Afgelopen zondag werden er in Massenhoven de nationale kampioenschappen BMX verreden. Met een 600 tal deelnemers in de verschillende categorieën. Spannende wedstrijden en een goed gevulde tribune is het een geslaagde editie geworden al kwamen de weersgoden bij de finales nog behoorlijk wat roet in het eten gooien. Ook de leden van BMX 2000 DESSEL waren van de partij en traditie getrouw was de club ook dit jaar weer goed voor enkele titels. Vier in totaal, waaronder twee van de belangrijkste, de titels van junior en elite men. Alleen Zolder deed beter met vijf nationale titels.

Ghinio Van De Weyer was vooraf al de grootste titel kandidaat en is het ganse jaar al onze beste vertegenwoordiger op internationale wedstrijden en nu heeft hij het dan ook kunnen waarmaken op het BK door van start tot finish te domineren bij de elite en daardoor zijn eerste nationale driekleur beet heeft bij de elite. Voor de club was het geleden van 2006 toen Toon Jacobs voor eigen volk de titel wist te winnen.

Dennis Van Hoof en Matias Somers werden zesde en zevende.

Bij de junioren was het een onderonsje tussen vier clubgenoten die voor de titel gingen, Jona Laenen en Mathijs Verhoeven kwamen meteen in het pak te zitten en werden zo zesde en vijfde. Het was Joffrey Wouters die op kop vertrok met Wouter Segers in het wiel. Beide club-en teammakkers gingen samen de laatste bocht in en daar passeerde Wouter Segers Joffrey Wouters en pakte zo zijn tweede junior titel op rij.

Bij de jeugd was het Billie Goossens die voor Dessel de eerste titel van de dag wist te nemen bij de girls 7-8 jaar, zij ging van start tot finish op kop.

Bij de boys 15 jaar was het wederom Brett Jacobs die zijn zevende nationale titel wist te winnen, een finale die werd gereden in een heuse storm die over Massenhoven trok.

Verder waren er binnen de club nog enkele mooie prestaties te noteren, zo was er een knappe tweede plaats van Jenthe Oeyen bij de allerkleinsten, Kato Keersmaekers werd achtste bij de allerkleinste dames. Tristan Van Dijck werd zesde bij de boys 7 jaar, Sem Boeckx mocht ook mee op het podium bij de boys 8 op een derde plaats.

Topfavoriet bij de boys 10 jaar Jools Melis kwam ten val in de finale en werd zo achtste. Marthe Goossens die als meisje bij de boys 12 jaar uitkomt werd in de finale ook achtste enWout Geukens ging in de laatste bocht van drie naar één maar werd toch nog op de meet geklopt. Sam illegems werd zesde bij de dames van 13-14 jaar.

Pjotr Paeshuyse heeft laten zien dat hij terug is na 8 weken van blessureleed en werd tweede en Stef Lauwers reed de wedstrijd van zijn leven en werd bij de boys 16 jaar knap derde. Bij de boys 17 en ouder werd Roy Van Aken tweede en Nick de Proost derde.

Tot slot werd Erkki Raeymaekers bij de masters mooi derde en Kevin Geboers vijfde.

Ook dit jaar is Dessel bij de betere clubs, enkel de club van Zolder doet beter met vijf titels.

Komend weekend reizen er ook weer heel wat rijders af naar de Europese kampioenschappen in Roskilde Denemarken waar de club traditioneel ook altijd goed is voor enkele finale plaatsen.

Bron: PM