Linter stond voor de laatste maal op de kalender

Linter stond voor de laatste maal op de kalender

Benny Degeest had er alles aan gedaan om er een mooi parcours van te maken. Maar tegenstanders gingen er anders mee om. Ze vernielden heel de aanleg van het parcours waardoor Benny voor de tweede maal dit seizoen aan zijn opstelling kon beginnen.

Op zaterdag, 14 januari 2023 stonden de renners/rensters voor de tweede maal aan de start van een wedstrijd in Neerlinter een dorpje gelegen in Vlaams Brabant tussen Tienen en Zoutleeuw.

Het was organisator Benny Degeest die ervoor gezorgd had dat de renners een vlakke omloop kregen maar door de weersomstandigheden lag het er modderig bij. Het verliep over een weide met lussen, carroussel, balken en dan nog eens 50 meter over een landweg heen en terug om zo terug de weide in te keren.

Als eersten van de dag mochten de kids hun belevingswedstrijden rijden in diverse leeftijdsgroepen. Niks moet alles kan is het motto voor deze groepen. De kinderen amuseerden zich goed.

Na de middag was het de beurt aan de renners/rensters van de WTK om hun wedstrijden er aan te vatten. Omstreeks de klok van één uur mochten de reeksen E/D/C van start gaan. Bij de reeks E kregen we een sterke wedstrijd van Danny Van Ooisterwijk. We kregen een vliegende start van de drie leiders namelijk Van Ooisterwijck. Hij werd op de hielen gezeten door Paul Hunninck en de derde plaats ging naar Jean Luc Rossignol. Maar al snel was duidelijk dat Danny Van Oosterwijck zich in zijn sas voelde op deze omloop. Hij zette de hele wedstrijd naar zijn hand en kon zijn tegenstanders Paul Hunninck en Jean Luc Rossignol uit de wielen rijden. Deze twee laatsten mochten strijden voor de verdere ereplaatsen. Paul werd mooi tweede en Rossignol derde.

Bij de reeks D was het Johan Vanderaerden die liet zien hoe het moest. Van start tot finish bepaalde hij een strak tempo waar niemand op kon antwoorden. Hij vergrootte ronde na ronde zijn voorsprong om met Walter Marynissen en René Swinnen het podium in deze categorie te vervolledigen.

Bij de categorie C staat er geen maat op Erwin Bollen. Met glans en volle overtuiging ging hij van start en na één ronde had hij al twintig seconden voorsprong op zijn naaste concurrenten Dirk Mertens en Gert Decnodder. Het was voor Erwin dus alleen maar uitkijken om geen fouten te maken en de overwinning was met gemak binnen. Achter hem was er meer strijd tussen Dirk Mertens en Gert Decnodder om die tweede plaats te bemachtigen. Dirk maakte een foutje in de voorlaatste ronde waardoor Gert genoeg voorsprong bij elkaar kreeg om de tweede plaats veilig te stellen. Derde plaats dus voor de man uit Zonhoven namelijk Dirk Mertens.

Jurgen Janssens kon zich in Linter al zeker stellen van zijn nieuwe Belgische titel. Zijn naaste belager Jim Mariën stond niet aan de start waardoor het voor Jurgen Janssens een zaak is om alle wedstrijden die nog op de kalender staan te starten en uit te rijden. De beste papieren waren voor Kurt Sohier. Hij nam de kopstart en nam de rest van de meute mee op sleeptouw. Halfweg de wedstrijd moest hij Jurgen Janssens laten gaan. Hij behield mooi de tweede plaats en de derde plaats ging naar de daglicentie van Michael Blancy.

In de reeks A stonden er maar liefst twee Belgische Kampioenen aan de start. Thomas Garnier die Belgisch Kampioen is bij de Belgische Bond wist niet dat hij zijn tricolore trui niet mocht dragen in een andere federatie. Met als gevolg dat hij samen met Björn Houben aan de start stond met de Belgische driekleur. De wedstrijd werd op gang getrokken en meteen kregen we voorin de topfavorieten namelijk Han Devos, Jarne Demeyere, Thomas Garnier, Björn Houben en Dylan Vervoort. Dat het een spannende wedstrijd zou snel blijken. Björn Houben en Dylan Vervoort maakten elk op bijna dezelfde tijd een foutje waardoor de aansluiting voorin voorbij was. Han Devos zette druk maar Thomas Garnier brak niet. Hij nam de wedstrijd over en trok door. Waardoor hij een kloof kreeg waar niemand nog een antwoord op had. Hij pakte de winst in Linter. De tweede plaats was nog een strijd tussen Jarne De Meyer die een sterke wedstrijd reed in Linter maar zijn meerdere moest herkennen in Han Devos. Voor de punten van het klassement liep het dit keer in het voordeel van Björn Houben. Hij kon Dylan Vervoort losrijden en daardoor zijn vierde plaats van de dag veilig stellen.

Volgende week verhuist het hele peloton naar Westerlo en Bekkevoort. Twee edities die nieuw zijn in het WTK circuit.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts