Mettepenningen mengt zich met het incident Sweeck – Vanthourenhout

Mettepenningen mengt zich met het incident Sweeck – Vanthourenhout

Het heeft niet lang op zich laten wachten ….. Jurgen Mettepenningen heeft weer eens wat olie op het vuur gegooid in het incident tussen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout in het Belgische Kampioenschap in Lokeren.

Jurgen Mettepenningen haalt nu ook oude koeien uit de gracht. Hij haalt het voorval van de Superprestige van Diegem nog eens boven. Hier maakte Sweeck een foutje bij de balken waardoor Michael Vanthourenhout volgens hem ten val is gekomen. Hierdoor kon hij niet vol voor de overwinning strijden?

Het is voor deze ploeg een ware toedracht. Het staat in de reglementen dat een renner een box toegediend krijgt en gedurende de ganse wedstrijd in die box moet blijven staan. Dus hetgeen de mechaniekers van Michael Vanthourenhout hebben gedaan in het Belgische Kampioenschap mag volgens het UCI reglement niet.

De commissaris die op dat ogenblik van dienst was in de materiaalpost had hierop moeten reageren en de mekaniekers moeten terug sturen naar hun box.

Dat is niet gebeurd en dit is in het voordeel van Michael Vanthourenhout uitgedraaid. Het gaat nog lang meegedragen worden in elke sprong die nu niet naar de groep van Pauwels Sauzen Bingoal uitkomt.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Pauwels Sauzen Bingoal