Loes Sels krijgt versterking bij Pauwels Sauzen – Vastgoedservice van Maud Kaptheijns

Loes Sels krijgt versterking bij Pauwels Sauzen – Vastgoedservice van Maud Kaptheijns

Pauwels Sauzen-Vastgoedservice versterkt zich volgend veldritseizoen met Maud Kaptheijns. De 24-jarige Nederlandse tekende een overeenkomst voor twee jaar. Tezelfdertijd heeft ook Loes Sels haar verblijf bij het team met één jaar verlengd.

Maud Kaptheijns is na een mindere seizoensstart helemaal terug. Zo won ze begin december de Brico Cross in Essen en liet ze zich de voorbije week opmerken met derde plaatsen in zowel het Nederlands kampioenschap als in de wereldbekermanche in het Franse Pontchâteau. Haar prestaties zijn ook de ploegleiding van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice niet ontgaan.

“We zijn altijd op zoek naar opportuniteiten, ook wat betreft het versterken van onze dameskern”, vertelt Geert Vanhoof. “Momenteel hebben we met Loes Sels, Jolien Verschueren en Jinse Peeters drie dames in onze rangen, maar Jolien is voorlopig nog even buiten strijd, terwijl Jinse (19) nog de tijd krijgt om te groeien. Met het aantrekken van Maud Kaptheijns zullen we vanaf volgende winter in elk geval nog prominenter in beeld zijn tijdens de dameswedstrijden. Maud is overigens pas 24 en kan de komende jaren nog sterker voor de dag komen. We hebben met Maud een overeenkomst voor twee jaar. Een contract dat ingaat op 1 september 2019.”

“Niels Albert zal me nog sterker maken”

“Dit is in eerste instantie een keuze van het hart”, reageert Maud enthousiast. “Bij mijn huidige team reed ik al aan de zijde van Loes en dat klikte. Jinse woont dan weer bij mij in de buurt, zodat we wel eens samen trainen. Maar waar ik mij het meest op verheug is dat ik straks opnieuw kan samenwerken met ploegleider Niels Albert. In onze periode samen bij Crelan-Charles heb ik al veel van Niels geleerd en ik ben er van overtuigd dat hij me nog sterker kan maken. Ik ben pas 24, dus ga ik er vanuit dat ik nog een ruime progressiemarge heb. Dat ik meteen voor twee jaar kan tekenen, zorgt dan weer voor extra rust in mijn hoofd. Dat heb ik nodig.”

Loes Sels verlengt tot februari 2021

In de marge van de komst van Maud Kaptheijns kan het teammanagement nog positief nieuws melden. Loes Sels (33), die deze winter week na week haar waarde voor de ploeg bewijst, ziet haar regelmaat beloond. Het contract van Loes, dat oorspronkelijk tot februari 2020 liep, werd opengebroken en met een jaar verlengd.

Pauwels Sauzen – Vastgoedservice PB

Foto : Pauwels Sauzen – Vastgoedservice

Publicatie : Nancy Aerts