Jimmy Tielens fietst vooral voor het plezier

Jimmy Tielens fietst vooral voor het plezier

Jimmy Tielens boekte vorig seizoen mooie resultaten en volgend seizoen komt hij uit bij de masters 2. Hij komt samen met zijn twee zonen uit voor het G&N Ride cycling team.  Vandaag boekte hij al zijn eerste seizoenszege in zijn eerste MTB wedstrijd, de Limburgcross in Sittard. 

Vorig seizoen maakte Jimmy een comeback en haalde toch mooie resultaten.‘Het voorbije seizoen was best ok voor mij. Met de weinige trainingsuren heb ik toch nog enkele mooie resultaten kunnen halen. Het plezier primeert en ik kies her en der enkele mooie wedstrijden er uit.Zo werd ik in Hechtel (cx open race)eerste, Baal (Flanders Series) eerste, Kleine Brogel (Flanders series) eerste + Limburg Kampioen, Beringen (3 nations cup) derde, Solingen (3 nations cup) tweede, Eupen (3 nations cup)derde, Erezee (3 nations cup) tweede. In het BK gaf ik op en in Eversel (cx moedige veldrijder) eindigde ik vierde,’ weet de biker van het G&N Ride team. 

Intussen is Jimmy bezig met de voorbereiding voor het komende seizoen. Al is dat toch anders dan vroeger.  ‘Ik heb niet meer gelijk vroeger een degelijke voorbereiding of een echt trainingsplan. Ieder uur dat ik nu kan fietsen probeer ik zo goed mogelijk te benutten. Met een parttime job, daarboven ben ik mee ingestapt in het boekhoudkantoor van mijn vrouw Els Hermans, fietsen met de zonen, 10 renners begeleiden …. schiet er dus niet meer zoveel tijd over. Dus ik zit regelmatig  ‘s avonds nog wat op de rollen te trainen. Voor sommigen misschien saai maar met de opkomst van bv Zwift maakt dit het toch een stuk interessanter. Maar ik heb dat altijd wel graag gedaan, getriggerd door de cijfertjes denk ik.   Dus ik probeer er nog het beste van te maken, want het fietsen helemaal laten dat kan ik toch niet, ‘vertelt Jimmy. 

Doelen 

Van dit jaar zal Jimmy rijden bij de masters 2. Een specifiek doel of klassement jaagt hij niet meer na. ‘In 2019 maak ik de overstap naar de masters 2, met als kleppers Kurt Tempst en Gerrit Delfosse, dus het zal er zeker niet makkelijker op worden. Als ik her en der nog eens een podiumplek kan behalen ben ik al tevreden.  Zo kan ik dan mijn nieuwe ploeg #G&N Ride Cycling Team ook wat in de picture zetten !’

 Over de samenwerking met zijn nieuw team is Tielens alvast tevreden. ‘De samenwerking en sfeer zat er dadelijk goed in. Het is een totaal nieuwe ploeg, onder leiding van Gerd Ennekens en Niels Verbraeken.Bij een eerste gesprek kon ik al afleiden dat ze hun huiswerk goed voorbereid hadden. En dat zag je ook op de teamvoorstelling, op ieder detail was gelet en de sponsors waren ook heel tevreden. Met zo’n nieuwe ploeg sponsoring binnenhalen is niet evident, maar ze zijn er wel met glans in geslaagd!  De meeste andere renners en ouders kende ik reeds, en de groep hangt mooi samen. We proberen regelmatig eens af te spreken om samen een trainingsritje te maken, op diverse locaties. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit een mooi jaar gaat worden zowel op als naast de fiets,’zegt Jimmy.

Toekomst

De toekomst lijkt verzekerd nu ook zonen Zander en Mathiz in de voetsporen van papa treden. En ze doen het niet onaardig.  ‘De toekomst … tja die kan niemand voorspellen hé.  Maar ze doen het niet slecht denk ik. Ze horen wel regelmatig van ‘zoon van …’  maar daar proberen ze hun niets van aan te trekken.  Ze hebben het biken natuurlijk met de paplepel binnengekregen, maar ik tracht hun niet te pushen. Zo heel veel fietsen ze beiden nog niet, bewust, want ik hou er rekening mee dat ze op school ook al sporten, ze zondags regelmatig naar de chiro gaan, ….

Ach, ze zijn nog zo jong, er komt nog zoveel op hun pad en als ze nog graag fietsen als ze junior-belofte zijn, dan begint het pas. Wel tracht ik ze van verschillende disciplines te laten proeven, om hun zo een grootst mogelijk diversiteit mee te geven’besluit de biker uit Heusden-Zolder. 

Foto:Jimmy Tielens