Luca Schwarzbauer en Jolanda Neff winnen wereldbeker shorttrack in Nove Mesto

Luca Schwarzbauer en Jolanda Neff winnen wereldbeker shorttrack in Nove Mesto

Luca Schwarzbauer en Jolanda Neff hebben de derde wedstrijd van de wereldbeker shorttrack in het Tsjechische Nove Mesto gewonnen.

Het werd een razendsnelle wedstrijd. Bij de vrouwen bleven ze met acht over in de finale: Neff, McConnell, Rissveds, Frei, Lecomte, Keller, Indergand en Terpstra. Het was Jolanda Neff die met een kleine voorsprong in de sprint het haalde op Rebecca McConnell en Jenny Rissveds. Sina Frei werd vierde voor Loana Lecomte, Alessandra Keller, Linda Indergand en Anne Terpstra. Gwendolyn Gibson en Janika Loiv vervolledigden de top tien. In de wereldbekerstand shorttrack leidt Rebecca McConnell en ze is ook de leidster in de overallstand XCO.

Bij de mannen werd ook alles beslist in de finale. Luca Schwarzbauer nam de leiding in de laatste honderden meters en gaf die niet meer af. In een langgerekte sprint behaalde de Duitser zijn eerste wereldbekerzege. Tom Pidcock werd tweede voor Filippo Colombo. De Roemeen Vlad Dascalu werd vierde voor Christopher Blevins, José Ulloa Arevalo, Sebastian Fini Carstensen, Samuel Gaze, Nino Schurter en Henrique Avancini.

Onze landgenoten Pierre De Froidmont en Jens Schuermans deden het ook goed met respectievelijk een twaalfde en zeventiende plaats. In de wereldbekerstand shorttrack leidt Luca Schwarzbauer met 55 punten voorsprong op Alan Hatherly en 95 op Nino Schurter.

Foto’s: Redbull TV