Titouan Carod wint zijn eerste wereldbekerrace in Mont-St.-Anne. Pierre de Froidmont vijfde, Jens Schuermans negende

Titouan Carod wint zijn eerste wereldbekerrace in Mont-St.-Anne. Pierre de Froidmont vijfde, Jens Schuermans negende

Titouan Carod was oppermachtig in de wereldbekerrace in Mont-St.-Anne. Hij versloeg met meer dan twee minuten voorsprong zijn ploegmaat Filippo Colombo. Eén en twee dus voor het BMC team van Julien Absalon. Derde werd David Valero Serrano, de winnaar van vorige week. In de spurt voor de vierde plaats versloeg Luca Braidot onze landgenoot Pierre de Froidmont, die een voortreffelijke wedstrijd reed en constant in de top vijf reed, en Nino Schurter. Jens Schuermans werd knap negende.

Pierre de Froidmont en Jens Schuermans deden het uitstekend als respectievelijk tweede en tiende in de eerste twee ronden. De Fransman Carod had de leiding genomen en zijn voorsprong al wat uitgebouwd. Maar de Froidmont was de bedrijvigste in de achtervolging en showde zijn technische kwaliteiten met Colombo, Hatherly, Carstensen en Braidot in de achtervolgende groep.

Halfkoers had Carod een comfortabele voorsprong. Pierre de Froidmont, Colombo, Braidot en Ulloa volgden op meer dan een minuut.

Een ronde later had Schurter met Hatherly en Valero de vier achtervolgers te pakken en Schuermans zat in zevende positie.

In de voorlaatste ronde bleef Carod aan de leiding en hadden we vijf achtervolgers met Pierre de Froidmont, Schurter, Colombo, Valero en Braidot die streden voor de dichtste ereplaatsen. Jens Schuermans streed nog altijd voor een top tien plaats.

Carod ging de laatste ronde met meer dan twee minuten voorsprong op Pierre de Froidmont, Schurter, Colombo en Valero Serrano. Ook nu was de strijd voor het podium het spannendst. Filippo Colombo kon in de sprint Valero Serrano verslaan. De sprint voor de vierde plaats werd gewonnen door Luca Braidot, die in extremis nog aansloot, voor Pierre de Froidmont en Nino Schurter. Jens Schuermans werd knap negende.

Titioun Carod was geëmotioneerd door zijn eerste wereldbekerzege. ‘Ik trof een omloop die me perfect paste. Door de regen was het parcours nog moeilijker. Ook in de afdalingen kon ik mijn ding doen. Ik ben in topvorm nu en kijk uit naar het WK in eigen land. Met deze zege is het vertrouwen zeker.

Uitslag:

Wereldbekerstand
Foto’s: Red Bull TV