Lucinda Brand wint in Loenhout

Lucinda Brand wint in Loenhout

Lucinda Brand heeft de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee op haar naam geschreven. De Nederlandse kampioene spurtte sneller dan Sanne Cant en haar landgenote Denise Betsema. Laura Verdonschot werd vierde, Loes Sels reed naar de de vijfde plaats.

Brand werd als topfavoriete naar voor gezet tijdens deze wedstrijd. Concentratie alom aan de start. De lichten op groen en alle dames vechtend voor hun juiste positie te hebben. Maar door de lange start kwam iedereen na enkele meters wel op hun juiste plaats te zitten richting het veld. Loenhout is een criterium en het was al snel duidelijk dat Brand, Cant en Sels er een mooie wedstrijd van gingen maken. Brand toonde zich als de betere en legde de eerste hand aan de snelheid van de wedstrijd. Anderen werden al op een lang lint gereden.

Enkel Sels en Cant konden onmiddellijk een antwoord bieden op de snelheid van Brand. Maar in de achtergrond werden de krachten gebundeld en probeerden Van Loy, Alverado, Betsema de kloof te dichten. Ze slaagden erin om het gaatje te dichten maar bij elke versnelling moesten ze er opnieuw af.

Betsema voelde haar goed in ronde drie en die probeerden om de anderen onder druk te zetten. Maar de wereldkampioene Sanne Cant werd niet uit haar lood geslagen. Door de wedstrijd voorin te versnellen werd er opnieuw een kloofje gevormd door de meisjes voorin. De kopgroep scheurde in twee groepen : Betsema, Cant, Sels en Alverado pakten enkele meters om hun medevluchters. De Nederlandse Kampioene Brand voelde het gevaar en zij remonteerde. Het was het moment om de concurrenten pijn te doen. Betsema bleef druk zetten. Cant was in die ronde niet echt mee en dat zagen de anderen graag gebeuren. De anderen probeerden vanalles om haar uit de wielen te rijden maar het lukte niet.

In ronde vier probeerde Alverado om de sleutel naar winst in handen te krijgen maar ook zij werd terug gehaald. Alles viel voorin stil en we kregen een hergroepering van tien dames. Alles werd terug mogelijk en iedereen geloofden in haar kansen. De Nederlandse Dames Brand en Betsema bundelden hun krachten en trokken alle registers open waardoor ze de medevluchters druk oplegden. Cant zag het gevaar en ging vol in de achtervolging en nam risico’s om terug in het wiel te komen.

In de laatste ronde krabbelde Cant terug en Brand voelde haar hete adem in haar nek. De andere medevluchters waren geklopt. Het werd dus een sprint om de winst die gewonnen werd door de Nederlandse Kampioene Brand voor de wereldkampioene Sanne Cant en de derde plaats ging naar Betsema.

Sanne Cant vergroot haar leidersplaats in de DVV Verzekeringstrofee op haar nicht Loes Sels.

Foto: Marc Bluys