Lukas Malezsewski derde in UCI Junior Series in Albstadt

Lukas Malezsewski derde in UCI Junior Series in Albstadt

De Canadees, Carter Woods en de Brit Charlie Aldridge hebben de UCI Junior Series race op een dramatische manier afgesloten nadat ze beiden crashten in de finale. Uiteindelijk was Aldridge sneller op de fiets en haalde het van Woods. Onze landgenoot Lukas Malezsewski reed naar een knappe derde plaats.

Carter Woods en Charlie Aldridge konden in de laatste ronde afstand nemen van Malezsewski en kwamen na de laatste afdaling samen op de grasweide voor de pump track.

Beiden wilden in deze laatste sectie voor de finishlijn als eerste door komen en in de daaropvolgende sprint raakten ze de balken en crashten hard. Aldridge kon sneller weer op bike stappen en pakte de overwinning met13 seconden voor Carter, die met een scheef stuur over de streep kwam maar nog steeds 11 seconden voorsprong had op Malezsewski.

Uiteraard was Malezsewski heel blij met zijn derde plaats. ‘ Ik ben zeer tevreden van mijn resultaat. Mijn start was redelijk goed, ik draaide als tiende het veld in. Op de startklim heb ik kunnen opschuiven tot plaats 6. In de tweede ronde waren we met drie man weg en bouwden we onze voorsprong rustig uit tegenover de rest. De derde ronde nam ik voor mijn rekening en reed op kop om eens te kijken hoe goed de andere twee renners waren waarmee ik weg was. Einde voorlaatste ronde werd er net op het moment dat de vierde renner (Canal Carlos Blanco) kwam aansluiten een demarrage geplaatst waardoor Carter en Charlie een kleine voorsprong hadden op mij. Maar bij het begin van de laatste ronde kwam ik weer aansluiten. In de laatste ronde had ik het wat moeilijker en uiteindelijk ben ik weer moeten lossen op dezelfde plaats dan de ronde ervoor en zo naar een derde plaats kunnen rijden,’aldus de renner van het Goeman-Scott MTB team.

Bron: PM en Lukas Malezsewski

Foto: Lukas Malezsewski