Marc Wauters realiseert zijn droom: de velodroom

Marc Wauters realiseert zijn droom: de velodroom

Begin september heeft de Velodroom op het Circuit van Zolder zijn deuren geopend. Marc Wauters realiseerde eindelijk zijn wielerdroom na zeventien jaar hard werken. Wij mochten een kijkje nemen in de splinternieuwe wielertempel. De mooie burelen, de vergaderzalen, de cafetaria, de opslagruimten, de 200 boxen of lockers voor de pistefietsen,  de gymhal en de velodroom natuurlijk… We kregen er maar niet genoeg van. Marc vertelt ons gepassioneerd hoe het allemaal begon en tot stand kwam. 

Bij het organiseren van de Zesdaagse van Hasselt, werd ik gevraagd om samen met Tom Boonen op de piste te rijden. Ik wou dat wel doen, maar ik had geen piste ervaring. Daarom kwam ik een dag eerder van een stage naar huis om dat aan te leren. Ze hebben me dan een pistefiets in elkaar gestoken en ’s morgens hebben ze me leren fietsen op de piste. Ik durfde natuurlijk niet om hogerop te rijden. Boven zat een groep wielertoeristen en daarbij zat mijnheer Paul  Kumpen. Die riep op mij: ‘Marc, zoiets moeten we toch ook in Limburg hebben.’ En toen riep ik onmiddellijk terug :’Wat houdt ons tegen?;’ vertelt Marc.

Dat was in januari 2006 en zo was de trein vertrokken. ‘Je hebt een idee en dan moet je de juiste mensen gaan zoeken. Gouverneur Herman Reynders, ook een sportman, had er wel oren naar. Je gaat wielerpistes bezoeken, je stelt een eisenpakket op om er een mooie wielerdroom van te maken.’

De weg liep niet over rozen. Er moesten heel wat hindernissen overwonnen worden. ‘Tot op het einde hebben we moeten knokken. Corona kwam ertussen. Dat bracht een prijsstijging teweeg. Na corona kregen we de oorlog in Oekraïne, waardoor we niet meer aan het nodige hout voor de piste konden geraken. De pistebouwer werkte al jaren samen met een leverancier van Oekraïne. Uiteindelijk hebben we goede kwaliteit in Scandinavië gevonden, waar de pistebouwer uiterst tevreden van is. Nu hebben we terug de houtkwaliteit van van vroeger, want die was een beetje aan het achteruit gaan. We hebben om de houten piste te bouwen meer dan 350.000 nagels gebruikt die allemaal met de hand zijn ingeklopt. Er is geen nietmachine aan te pas gekomen. Alles is individueel genageld. Dat is vakmanschap.

Budget

We hadden voor de bouw een ruim budget genomen van 18 miljoen euro en  daarvoor ons gebaseerd op de piste van Grächen in Zwitserland, wat toch een duur land is. Dat was indertijd gebouwd voor 16,5 miljoen. Oorspronkelijk wilden we het budget in drieën verdelen. Maar dan is de gemeente Heusden-Zolder erbij gekomen en zij wilden het middenplein als sportvelden inrichten en ook nog een nieuw gymhal bouwen aan de Velodroom. De gemeente heeft ons de doorslag gegeven om het te bouwen, want ze hadden een groot budget. De drie grote partijen zijn: LSM, de gemeente Heusden-Zolder en Sport Vlaanderen.’

De wielerpiste is belangrijk om de jeugd te leren fietsen. ‘De bedoeling is niet alleen om de recreant iets aan te bieden, maar ook internationale wedstrijden en evenementen te organiseren. Daar ben ik nu mee bezig. Als je zo’n infrastructuur hebt, moet  je er iets mee doen. De bedoeling is om ooit een WK profs te organiseren hier. Ik wil dat doen voor mijn pensioen in 2030. We hebben goede contacten met de UCI en maken een plan op. Een commissie zal beslissen wat ze gaan doen. Al hopen we dit jaar op het WK in Glasgow al wel wat duidelijkheid daarover te krijgen. We hebben een goede equipe hier om alles te organiseren. Verder kunnen we terugvallen op 700 vrijwilligers om alles te ondersteunen en in te schakelen bij evenementen. Dat zijn zeer belangrijke mensen om alles in goede banen te leiden. We zijn gewend om wekelijks evenementen te organiseren en dan overschakelen op de fiets is voor ons peanuts. Vooraleer we een internationaal kampioenschap kunnen organiseren, zullen we ons moeten bewijzen door een wereldbekerwedstrijd op de piste hier te laten plaatsvinden. We beginnen helemaal onderaan daar. We gaan een samenwerking aan met de wielerpiste van Gent om samen met hen afwisselend het BK op de piste te organiseren. Dat is met Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling ook al afgesproken,’ haalt Marc aan. 

Vlaamse Wielerschool

De Vlaamse Wielerschool is ook gevestigd in Zolder en kan nu naast weg, veld en BMX ook de piste aanbieden om de jongeren op te leiden. ‘We moesten vroeger nog voor een provinciaal kampioenschap BMX naar Dessel. Dus heb ik meteen een BMX piste laten bouwen toen. BMX, weg en baanwielrennen zijn Olympische disciplines.  We zijn een fietsprovincie, dan is het evident dat je hier alles hebt. Dan valt het plaatje helemaal in elkaar. We beleven momenteel hoogdagen met de Limburgse wielrenners. Toch moeten we ervoor zorgen dat talenten blijven ontdekt worden.’

Het is niet nodig om over een pistefiets te beschikken om op de velodroom te komen rijden. ‘Je kan hier een pistefiets huren. Bovendien is het ook mogelijk om een teambuilding te houden met je bedrijf, eventueel gekoppeld aan een BMX initiatie. ‘besluit Marc Wauters. 

BIO MARC WAUTERS

Geboren in Hasselt op 23 februari 1969. Beroepsrenner van 1991 tot 2006. 

Bijnaam: De Soldaat

Werkt momenteel als ploegleider bij Lotto-Dstny en als wielermanager voor Circuit Zolder.

In 2001 won Marc Wauters in de Ronde van Frankrijk de tweede etappe, van Sint-Omaars naar Antwerpen.Met de gele trui om de schouders reed hij de dag nadien door zijn woonplaats Lummen.

Tijdens de Olympische Zomerspelen 2004 in Athene reed Wauters de wegwedstrijd en de tijdrit waarin hij als dertiende eindigde. Hij werd driemaal Belgisch kampioen tijdrijden.

Wauters reed negen seizoenen voor de Rabobank wielerploeg

Tekst: Erik Braeken

Foto’s: JB Fotografie en Erik Braeken