Marianne Vos voor de zevende keer wereldkampioene dames elite

Marianne Vos voor de zevende keer wereldkampioene dames elite

ava

Marianne Vos heeft voor de zevende keer in haar carrière de wereldtitel bij de dames elite gepakt. Vos was outstanding en klopte Eva Lechner en Helen Wyman. Sanne Cant had lange tijd zicht op brons, maar moest vrede nemen met de vierde plaats. Met de zevende plaats van Loes Sels, de twaalfde van Ellen Van Loy en de twintigste voor Githa Michiels wint België het landenklassement voor Nederland. Nooit gebeurd. Alle dames waren overigens van de Kempen.

Marianne Vos nam direct het commando in handen met Eva Lechner in haar wiel. Haar voornaamste concurrente Katie Compton was na een val in de eerste ronde al meteen kansloos en zat al op een halve minuut.

De Belgen waren goed mee met Ellen Van Loy als vierde achter Helen Wyman, Sanne Cant en Loes Sels in de top tien.

Halfkoers had Vos al 23 seconden voorsprong op Lechner. Sanne Cant volgde als derde op 47  seconden voor Wyman en Compton. Van Loy volgde iets verderop.

Bij het ingaan van de laatste ronde was Vos al zegezeker. Lechner zat nog steeds in tweede stelling. Wyman was intussen voorbij Cant gegaan, maar het duo bleef wel samen. Compton volgde als vijfde. Sels volgde als zevende, Van Loy als negende.

Vos rondde zegevierend af. Lechner werd tweede. Wyman ging finaal Cant nog voorbij en pakte brons. Cant werd vierde.

Marianne Vos is intussen al wat gewend. ‘Het is een jaarlijkse afspraak. Maar het moet natuurlijk ook wel gebeuren. De hele opbouw moet er zijn. Het is natuurlijk fijn dat het allemaal lukt,’lachte Vos.

Cant was na de aankomst ontgoocheld. ‘Misschien zat er brons in. Ik voelde me goed. In de laatste ronde vond niet echt het goede spoor,’vertelde Cant.

 

Top tien:

  1. Marianne Vos(Ned) in 39:26
  2. Eva Lechner (Ita) op 1’
  3. Helen Wyman(GB)
  4. Sanne Cant(Bel)
  5. Nikki Harris(GB)
  6. Lucie Chanel-Lefevre(Fra)
  7. Loes Sels(Bel)
  8. Thalita De Jong(Ned)
  9. Katie Compton(USA)
  10.  Martina Mikulaskova(Tsj)