Marianne Vos voor Olympisch goud ?

Marianne Vos voor Olympisch goud ?

Het klinkt goed en bekt nog beter. Marianne Vos die Olympisch goud haalt in Rio in het mountainbiken. Iedereen is verrukt over haar verschijning in het mountainbiken, wat meer media aandacht trekt.
Marianne, die volgens de kenners, nog veel moet leren in de techniek en er volgens de echte toppers waaronder Bart Brentjens , Rudi van Houts en José Hermida en ook enkele vrouwelijk collega’s uit de top van het mountainbiken helemaal voor zal moeten gaan.

De competitie in het vrouwen mountainbiken is zwaar en er zijn buiten enkele uitzonderingen veel vrouwen bij de eerste tien die echt hard rijden. Om deze bij te benen zal er serieus gereden moeten worden en de focus ook echt op het mountainbiken moeten liggen.
Marianne begint vanaf 0 en zal vanaf daar moeten gaan werken aan haar vorm; Onmiskenbaar heeft ze de grote motor die nodig is in het mountainbiken, maar er liggen ook andere valkuilen op de loer om punten te halen.
Zeker in het begin van de worldcupreeks waar punten te halen zijn is het nodig om zwaar te investeren en te zorgen dat je na de finish ver genoeg voorin zit om punten te scoren.

Zonder deze punten en zonder een kwalificatie kom je niet in Rio. Marianne heeft de eerste wedstrijden gemist door haar hamstringblessure en zal in Nove Mesto tijdens de eerste wereldbeker daar goed moeten weten waar op dat moment haar sterke punten liggen om maximaal te scoren.
Voor nu is er alleen maar respect voor haar ommezwaai naar deze mooie Olympische mountainbike discipline.

Eén ding ligt me niet lekker. Versta me niet verkeer, maar de media aandacht gaat uit naar Marianne wat alleen maar is toe te juichen. Een kanttekening vind ik echter wel dat alle andere Nederlandse toppers te kort wordt gedaan door geen mediabelangstelling van de grote TV-stations en kranten.
Offroadbiking.eu heeft echt niet de wijsheid in pacht net zo min als anderen. Maar wij zijn daar waar de grote kranten en stations niet zijn en dat vind ik een armoedebod voor alle Nederlandse talentvolle bikers en -sters

Jan van Dijk