Marlux-Bingoal ontvouwt plannen voor 2019

Marlux-Bingoal ontvouwt plannen voor 2019

2019 loert om de hoek. Met de komst van beloften Anton Ferdinande en Maxim Dewulf, en een opwaardering en verlenging van het contract van Denise Betsema staat de sportieve kern van Marlux – Bingoal voor volgend jaar helemaal op punt.

Anton Ferdinande en Maxim Dewulf zijn twee jongeren die hun opleiding hebben genoten bij onze opleidingsploeg Callant – Doltcini. Na een sterke passage bij de juniores zijn zij momenteel bezig aan hun eerste maanden bij de beloften. Dat Anton en Maxim vanaf 1 januari als belofte de kleuren van Marlux – Bingoal mogen gaan verdedigen, heeft niet alleen te maken met hun kwaliteiten als veldrijder, maar ook hun kunnen op de weg.

Momenteel is onze sportieve leiding al volop bezig met de uitbouw van een goed gestoffeerd wegprogramma voor 2019. En daar zullen beide aanwinsten een belangrijke rol in krijgen. “Ons programma zal er een beetje hetzelfde uit gaan zien als vorig jaar. Dan hebben we ook jonge renners nodig van wie we weten dat ze niet gaan ‘verdrinken’. Maxim is op de weg een zeer aanvallend renner. Anton is ook een goed wegrenner en hij is me deze winter in positieve zin aan het verrassen”, vertelt Mario De Clercq, die als sportief coördinator mee verantwoordelijk is voor de doorstroming van jongeren in onze piramide.

De contractaanpassing voor de Nederlandse Denise Betsema spreekt dan weer voor zich. Denise rijdt vandaag net een maand in onze dienst, en heeft op die korte termijn alle verwachtingen overtroffen, met de zege in de Ambiancecross van Wachtebeke gevolgd door wereldbekerwinst in Koksijde als hoogtepunt. Dat werd door manager Jurgen Mettepenningen beloond: haar semi-profcontract werd omgezet in een voltijds profcontract, en de duur van de overeenkomst werd met een jaar verlengd: die loopt nu tot eind 2021.

Zo is onze ploeg voor 2019 helemaal rond. Dat ook de Nederlandse eerstejaarsbelofte Ryan Kamp net als Anton en Maxim op 1 januari de overstap maakt vanuit Callant – Doltcini naar Marlux – Bingoal, dat was reeds langer bekend. Zij komen zo in de plaats van drie uitgaande transfers: Thomas JosephTijl Pauwels en Alicia Franck, wiens overeenkomst bij onze ploeg eind 2018 afloopt, vertrekken naar andere oorden.

Ook reeds bekend: Witse MeeussenPim Ronhaar en Luke Verburg, die momenteel het mooie weer maken in de juniorescategorie met de leidersplaats in de Wereldbeker en Superprestige én de Europese titel, maken op 1 januari 2020 de overstap van Callant – Doltcini naar Marlux – Bingoal.

Bron: PM

Foto: Lindsey Ameye