Bas De Bever verlaat KNWU

Bas De Bever verlaat KNWU

Bas de Bever, bondscoach van de nationale BMX-selectie verlaat de KNWU aan het eind van dit jaar. De Bever is sinds 2003 werkzaam voor de KNWU.

Bondscoach Bas de Bever heeft in zijn dienstverband van 15 jaar drie olympische cycli meegemaakt. De Olympische Spelen in Beijing (2008), Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). Onder zijn hoede zijn veel successen behaald, zoals nationale, Europese en wereldtitels, World Cup podiums- en overall winst. Op Olympisch niveau de bronzen medaille van Laura Smulders (Londen, 2012) en zilveren medaille van Jelle van Gorkom (Rio de Janeiro, 2016).

“Coachen is een fantastisch vak, het is geweldig om sporters door middel van kennisoverdracht richting in hun ontplooiing te kunnen geven. Omdat je met mensen werkt, is het ook een complex vak waarin je op individueel niveau met vele factoren aan het jongleren bent om die sporter zich op de juiste manier te laten ontwikkelen in het nastreven van zijn/haar doelen. Hierin ligt ook de uitdaging voor mij, maar geeft over tijd ook de nodige stress. Je krijgt in dit vak ook te maken met factoren die buiten je core business (coachen) liggen. Ik merkte dat vooral deze factoren mij (na 15 jaar) teveel negatieve energie gaven en de balans al langere tijd verstoorde op een manier dat dit ook op persoonlijk niveau zijn tol aan het eisen was. Ik heb in deze 15 jaar een fantastisch hoofdstuk geschreven in mijn eigen ‘book of life’. Ik zal regelmatig met veel plezier dit hoofdstuk teruglezen. Mijn gevoel zegt dat het nu tijd is voor een nieuw hoofdstuk.” 

Bron : Bas de Bever PB