Massaer en Michiels winnen Standrace Blankenberge

Massaer en Michiels winnen Standrace Blankenberge

Joris Massaer en Githa Michiels winnen in Strandrace Blankenberge
Joris Massaer heeft de strandrace van Blankenberge op zijn palmares bijgezet. De Pepingenaar klopte Davy Commeyne in de finale. De hele wedstrijd reden ze samen aan de leiding. Bram Rood stond als derde op het podium. Bij de vrouwen won Githa Michiels.

Massaer won hiermee al zijn derde strandrace dit seizoen. Wel won hij voor de eerste keer in Blankenberge. Vorig jaar lag een zege voor het grijpen, maar kreeg hij af te rekenen met een lekke band.

Githa Michiels won bij de vrouwen. Onze columniste Kristien Nelen viel en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ze kwam er met wat oppervlakkige kwetsuren van af. Githa geeft hier haar relaas van de wedstrijd.

‘Na bijna een ganse winter cyclocrossen en zware trainingsweken nam ik deel aan de beachrace in Blankenberge. Ik hoopte op een beetje positieve temperaturen , maar al snel was het duidelijk dat de barre winter omstandigheden een serieuze tegenstander zou worden. Bij de start begon het zelfs te sneeuwen.Ik was niet van plan om voorbarig te werk te gaan en bekeek de start van op de tweede rij. Van bij begin voelde ik dat ik geen superdag had. Toen we bij het keerpunt kwamen reed ik vlot door het losse zand en kwam zo op kop. Toen de eerste heren voorbij kwamen, probeerde ik mee te schuiven waarbij ik mezelf een beetje tegenkwam en zo gas terug moest nemen .In de tweede helft van de wedstrijd kwam ik er weer terug door, zodat ik van de tweede plaats weer naar de eerste plaats kon schuiven om dan mijn voorsprong verder uit te bouwen en als eerste de finish kon behalen .Wegens sponsor problemen ben ik op het laatste moment genoodzaakt , mijn jaarlijkse deelname aan de Cyprus sunshine cup aan me voorbij te laten gaan en mijn seizoen te starten tijdens de Belgische mountainbike wedstrijden .De eerste overwinning van 2012 is reeds een feit en dat geeft me moed om de laatste voorbereidingsweken vol overgave in te zetten, ‘aldus Githa.

Top 10 heren

1. Joris MASSAER in1:43:29

2. Davy COMMEYNE +0:30

3. Bram ROOD (Ned) +1:30

4. Jurgen VAN DEN BON +4:48

5. Thomas CHAMON +5:01

6. Robin VANDENBOGAERDE +5:09

7. David OSAER +5:14

8. Nicolas VERMEULEN +5:29

9. Sven VANDOUSSELAERE +5:39

10. Robby MEUL +6:47

12/02/2012 | Erikbr