Zdenek Stybar wint Superprestige in Middelkerke

Zdenek Stybar wint Superprestige in Middelkerke

Zdenek Stybar heeft de laatste wedstrijd voor de Superprestige in Middelkerke gewonnen. De Tsjech klopte Sven Nys in de spurt. Tom Meeusen stond als derde mee op het podium.  Sven Nys is wel voor de elfde keer eindwinnaar van de Superprestige.

Alle favorieten waren goed weg in deze laatste wedstrijd voor de Superprestige. In de tweede ronde gooide Nys een bommetje en kreeg eerst Simunek en later ook Klaas Vantornout mee in zijn wiel. Pauwels zette de achtervolging samen met Tom Meeusen en Sven Vanthourenhout.

Een ronde later kon Pauwels aansluiten bij het koptrio. Maar dan maakte de Sunweb Revorrenner een foutje in het zand en reden Simunek en Nys van hem weg. Na een achtervolging sloot Pauwels terug aan met ondermeer Stybar, Albert en Meeusen.

Halfkoers ontbond Stybar zijn duivels en kreeg enkel Nys mee in het wiel. Al snel bouwden ze een comfortabele voorsprong uit en het duo streed voor de dagzege.

Het draaide uit op het spurt met Stybar op kop met Nys in het wiel. Nys kwam er nog uit, maar was te laat om de ex-wereldkampioen voorbij te spurten. Van de achtervolgers was Tom Meeusen de snelste voor Pauwels en Simunek.

Sven Nys won de Superprestige voor de elfde keer. Kevin Pauwels werd tweede en Zdenek Stybar derde.

Bij de nieuwelingen won Yannick Peeters. Wereldkampioen Mathieu Vanderpoel reed zonder moeite  naar de overwinning bij de junioren. De afscheidnemende Daphny van den Brand zegevierde bij de vrouwen. Bij de beloften ging de zege naar Stan Godrie,  die zijn ploegmaat Lars Van der Haar voorafging.

Top tien elite:

1. Zdenek Stybar

2. Sven Nys

3. Tom Meeusen

4. Kevin Pauwels

5. Radomir Simunek

6. Klaas Vantornout

7. Sven Vanthourenhout

8. Dieter Vanthourenhout

9. Niels Albert

10. Jan Denuwelaere