Mathias Flückiger outstanding in wereldbeker Les Gets

Mathias Flückiger outstanding in wereldbeker Les Gets

Mathias Flückiger was outstanding in de wereldbeker in Les Gets. De Zwitser klopte Ondrej Cink en wereldkampioen Sarrou. Alan Hatherly werd vierde voor Nino Schurter. De Nederlandse kampioen Milan Vader (elfde) en Belgisch kampioen Jens Schuermans(15de) bewezen klaar te zijn voor Tokio. Pierre de Froidment eindigde 23ste.   In de stand om de wereldbeker leidt Mathias Flückiger. Cink is tweede en Sarrou derde.

Mathias Flückiger voelde zich in zijn sas op op dit glibberige en modderige parcours. Hij reed vanaf de tweede ronde solo. In de achtervolging bundelden Ondrej Cink, wereldkampioen Sarrou  en Alan Hatherly de krachten. Al hielden de achtervolgers de marge wel binnen de halve minuut op de leider. Voor de top tien reden Nino Schurter, de broers Luca en Daniele Braidot en Simon Andreassen.

Het parcours werd gaandeweg technischer en glibberiger. Flückiger en zijn achtervolgers namen berekende risico’s en verkozen op de rotspartijen niet te rijden, maar stapten af.

Iets meer dan halfweg bleven de verschillen hetzelfde tussen de leider en de drie achtervolgers. De Nederlander Milan Vader was opgeschoven naar de twaalfde plaats met in zijn zog onze landgenoot Jens Schuermans op een dertiende plaats. In de voorlaatste ronde gaf Tom Pidcock op.

In de finale werd het nog spannend. Cink ging op zoek naar de leider en naderde tot op twintig seconden van de Zwitser. Sarrou en Hatherly streden voor de derde plaats. Maar de wereldbekerleider hield stand en maakte het verschil in de afdalingen. Cink werd verdienstelijk tweede. Sarrou maakte het Franse publiek gek met een derde plaats, nadat Hatherly in de laatste ronde een slippertje maakte. Nino Schurter pakte nog een podiumplaats als vijfde. Daniele Braidot werd zesde voor Simon Andreassen, Luca Braidot, Lars Forster en de Nadir Colledani.

Volledig uitslag:

Stand wereldbeker na vier wedstrijden

Foto’s: Red Bull TV