Belgische Kampioenschap BMX te Massenhoven.

Belgische Kampioenschap BMX te Massenhoven.

Wie zou er zijn titel kunnen verlengen…. en wie worden de nieuwe kampioenen dat was de vraag die zaterdag en zondag 03-04 juli 2021 zou worden ingevuld in Massenhoven.

Zaterdag konden de renners/rensters nog genieten van een zalig weertje maar zondag was het weer een wolkbreuk waardoor het programma van block 4 volledig door elkaar werd gehaald. Uiteindelijk werd er dan beslist om elke categorie maar twee reeksen te laten rijden – gevolgd door de halve finale en de finale om zo uiteindelijke kampioenen te kennen. Leuk was dat inderdaad weer niet.

Overgaand naar het wedstrijdverloop kunnen we stellen dat bij de boys 5-6 jaar de overwinning in de finale was weggelegd voor Jef Peeters van de Molensprinters Pulderbos. De tweede plaats was voor Lysandre Abisset van Quaregnon en de derde plaats ging naar Rik Debie voor Offroad club BMX 2000 Dessel.

Benjamin Leysen van Molensprinters Pulderbos was bij de boys 7 jaar de snelste van het ganse pak. Hij verschalkte Nand Baets van Dennenteam Keerbergen en Matti Thoens van de BMX Stars moest tevreden zijn met de derde plaats.

Demeeste ARjen van Top Gear BMX was de beste bij de boys 8. Hij kon de thuisrijder Jules Roziers achter zich houden. De derde plaats ging naar Jens Leirs van Westerlo.

Oliver Wyns nam voor Keerbergen de gouden plak in handen bij de boys 9 jaar. Zilver was voor Ben Roziers van Soumagne en brons ging naar Michel Helzen voor BMX Circuit Zolder.

Bij blok II werd het tempo al weer de hoogte ingestuurd en konden we genieten van de winst van Rios Koppen voor Ravels bij de boys 10 jaar. Tyron Besonhe werd tweede voor Timberwolves en het podium werd vervolledigd door Tyas Hoste voor Keerbergen.

Ryu Demuyser mag zich de beste noemen bij de boys 11 jaar voor BMX Circuit Zolder in de categorie boys 11 jaar. Hij werd bijgestaan met een tweede plaats voor Bent Lenssen voor Peer BMX en de derde plaats ging naar Maxime Medaert van BMC Circuit Zolder.

Bij de girls 5/6 jaar kregen we maar vier deelneemsters aan het starthekke. Het was onder hen de medailles verdelen. De beste plaats was voor Zalna Dabou voor de Molensprinters Pulderbos. De tweede plaats was voor Julie Wuyts van Ranst en het derde plaatsje op het podium was voor Fenne Thoens.

Bij de girls 7/8 jaar waren de beste papieren voor Julie An Grande uitkomende voor BMX Stars. De tweede plaats ging naar Dessel onder de noemer van Lais Van Rooy en de derde plaats was voor Lisse Torfs van Keerbergen.

Bij de girls 9/10 jaar was de winst voor Emie Collet van Timberwolves. De tweede plaats ging naar Floor Moonen van Peer BMX en de derde plaats was voor Jelthe Verheyen.

Bij block II waren het al snellere mannen en dames die het starthekke onder hun wielen namen. Robbe Verschueren mag zich de nieuwe Belgische Kampioen noemen bij de cruisers 17/29 jaar. Hij werd op het podium bijgestaan door Dennis Steemans voor Keerbergen en de derde plaats was voor Jordi Van Bouchout voor Target BMX.

Bij de Cruisers 30/39 kregen we een overwinning voor Roy Van Aken voor Target BMX. Hij ging Nick De Proost vooraf. De derde plaats was voor Gordon Martin.

Bij de cruisers 40 jaar en ouder ging de winst verrassend naar Wesley Van Gastel. Hij ging Benoit Dupont vooraf en Jean Paul Colson.

Bij de girls Cruisers ging de belgische driekleur naar Liese Lumbeeck van Björn Wijnants BMX Team. De tweede plaats was voor thuisrijdster Ynke Matheussen die daar blij mee was. Het podium werd vervolledigd door Thessa Van Saen.

Bij de boys 12 jaar mag Elias Hellebooge zich Kampioen van België noemen. Hij wist samen met zijn clubgenoten Yarno Colbrant en Lou Van Camp het volledige podium te bezetten voor Offroad BMX Club 2000 Dessel.

Bij de Girls 11/12 jaar was het BMX 4 life rijdster Tess Kofler die de winst naar zich toe trok voor Anouck Verwey uit Vlijtingen. De derde plaats was voor Ella Holscher voor Keerbergen.

Girls 13/14 daar was het Sanne Lumbeeck die zich tot nieuwe Belgische Kampioene kroonde voor Bjôrn Wijnants BMX Team. De tweede plaats was voor Lore Wolfs van Rift BMX Team en de derde plaats ging naar Kaylani Bartels uit Martin Sports Pro Winner team.

Bij de cruisers 16 jaar en jonger is de nieuwe Belgische kampioen Loris Jeanmoy voor Blegny. De tweede plaats ging naar Mirthe Wouters – Sels en de derde plaats was voor Kamil Goovaerts.

Bij block 4 hadden we dan een verschuiving van het programma door de aanhoudende regen waardoor er beslist werd om maar twee reeksen te rijden in plaats van drie. Het was bij de boys 13 jaar Noë Erlich van Björn Wijnants BMX Team die het haalde voor Vince Van Doorslaer en Maxime Breugelmans.

Bij de boys 14 jaar ging de driekleur naar Iljo Lenssen. Dries Brouns werd mooi tweede en de derde plaats ging naar Axl Bosch.

Bij de boys 15 jaar is het Rune Roefs die de driekleur rond zijn lichaam kreeg. De tweede plaats was voor Gianni Terryn en het podium werd vervolledigd door Sem Boeckx.

Bij de boys 16 jaar was de driekleur voor Ethan Bourguignon. Dieter Brouns moest net als zijn broer tevreden zijn met een tweede plaats. De derde plaats ging naar Victor Beirinckx.

Lisa Conings is de nieuwe Belgische Kampioene bij de girls 15/16 jaar. Zij wist Lotte Wolfs naar de tweede plaats te verdringen en de derde plaats was voor Merel Van Gastel.

Bij de boys 17 jaar en ouder was het uitkijken naar de prestaties van Joffrey Wouters. We wisten dat hij in topvorm verkeerde en dat liet hij dan ook weer zien op het parcours van Massenhoven. Hij verlengde zijn titel. De tweede plaats ging naar Dennis Steemans. Het podium werd vervolledigd door Roy Van Aken, die eerder de titel pakte in een andere categorie.

Bij de girls 17 jaar en ouder kregen we geen titelverdedigster Elke Van Hoof aan het starthekke. Zij verkoos ervoor om dit aan haar laten voorbij te gaan en zich volledig te concentreren op haar hoofddoel namelijk de Olympische Spelen. Dus de strijd voor de titel lag open. Het was Bo Van Tiggel die ook in topvorm zat die de titel overnam. Zij wist Aiko Gommers achter zich te houden en ook Karo Vertessen moest haar betere kennen en zich tevreden stellen met een derde plaats.

Bij de men juniors stond er geen maat op Wannes Magdalijns. Hij pakte de titel voor Gebbe Sauvillers en Jools Melis.

Ruben Gommers verlengde zijn titel bij de men elites. Hij wist Jan-Viktor Vranckx achter zich te houden en ook Matthijn Bogaerts moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Volgende week zijn de rijders/rijdsters in actie op de EK rondes in Zolder.

bron : Nancy Aerts

Foto’s: Rijders/rijdsters zelf FB