Mathieu Dehaeze maakt Versluysfeest compleet bij de junioren in Beringen

Mathieu Dehaeze maakt Versluysfeest compleet bij de junioren in Beringen

Na de zege en het podium van zijn teammaten bij de elite, mocht een zege voor Mathieu Dehaeze niet uitblijven. Ook hij deed een geslaagde repetitie voor het WK met een zege bij de junioren voor Kenneth Coomans en plaatselijk renner Niels Vanpol.

Bij de dames was de Nederlandse Laura Turpijn sneller dan Petra Mermans en Britt van den Boogert.  Gewezen Belgisch kampioen Kristof Houben was outstanding bij de masters 1. Hij klopte Gerrit Delfosse en Gody Jacobs. Bij de masters 2 ging de zege naar Kurt Tempst voor Ronny Geerts en John Soenen.

Dehaeze maakte er een ware one-manshow van.  Hij sloeg meteen een behoorlijke kloof op Coomans , die in zijn eentje jacht maakte op de Belgische kampioen. Erno Mc Crae, Bram Cools en Niels Vanpol zaten in het andere achtervolgende groepje.

Met een sterke Dehaeze vooraan en eveneens sterke Coomans op twee, waren de eerste twee podiumplaatsen al toegekend. Niels Vanpol, pakte knap de derde plaats voor eigen volk.  Ploegmaten Bram Cools en Erno Mc Crae werden respectievelijk vierde en vijfde.

Laura Turpijn ging vol voor de zege in afwezigheid van Belgisch kampioene Githa Michiels.  Er stond geen maat op de Nederlandse. Ze was dan ook een maatje te sterk voor Petra Mermans en haar landgenote Britt van den Boogert.

Ook de masters kwamen samen met de dames en de junioren in actie in de laatste wedstrijd van de dag. Bij de masters 1 liet Kristof Bomans zien dat hij niet toevallig vorig jaar Belgisch kampioen werd op deze omloop. De Genkenaar ging voluit voor de zege van bij de start.  Maar Delfosse en Jacobs lieten niet zomaar begaan. Uiteindelijk kon Houben toch het laken naar zich toetrekken en nam niet alleen de zege, maar de Limburgse kampioenentrui mee naar huis. Limburgers Benny Houben en Roan Windmolders werden respectievelijk vierde en vijfde.

Kurt Tempst was dan weer oppermachtig bij de masters 2. Hij versloeg met sprekend gemak Ronny Geerts en John Soenen. Deze laatste werd Limburgs kampioen.