Jens Schuermans verslaat teammaten Van Hoovels en Luyten in Beringen

Jens Schuermans verslaat teammaten Van Hoovels en Luyten in Beringen

ava

De generale repetitie voor het WK is alleszins geslaagd voor de Belgen. Jens Schuermans reed een ijzersterke wedstrijd en klopte zijn Versluysteammaten Kevin Van Hoovels en Jeff Luyten.  Het podium kleurde mooi blauw-zwart na afloop.

Eerst namen Tom Meeusen en Hans Becking het voortouw. Daarna nam het Versluystrio Schuermans-Van Hoovels-Luyten het commando over en kon alleen de Nederlander Hans Becking nog mee. Ook Jonas De Backer en de Duitser Sebastian Szraucner sloten aan en dit zestal hield stand tot halfkoers.

Dan moest Szraucner het eerst afhaken. Becking en Van Hoovels zetten een aanval op, maar die werd in de kiem gesmoord. In de vijfde van de zeven af te leggen ronden lukte de demarrage van Van Hoovels en hij kreeg ploegmaat Schuermans mee.

In de laatste ronde wilde Van Hoovels zijn maat nog verschalken. Maar in de afdaling draaide Schuermans alle technische registers open en kon een kloof slaan op zijn teammie.

Schuermans hield stand al was met een kleine voorsprong. Want Van Hoovels stranded op korte afstand. Luyten versloeg dan Becking voor de derde plaats en maakte zo het Versluysfeest helemaal compleet. Ideaal voor de moraal voor het WK.

Top-10

 

1. Jens Schuermans

2. Kevin Van Hoovels

3. Jeff  Luyten

4. Hans Becking

5. Jonas De Backer

6. Gerrit Rosenkranz

7. Sebastien Szraucner

8. Robert de Nys

9. Ruben Scheire

10. Didier Bats

Beeldinterviews van Schuermans, Van Hoovels en Luyten kan je later deze week zien in onze videorubriek. Ook andere interviews met o.a. teammanager van het Granville 650B Factoryteam Pascal Locquet, Kevin Panhuyzen, Liliane De Staebel en organistor Peter De Peuter komen aan bod. 

Met dank aan de collega’s van Mountainbike.be en MTBlily voor de hulp.